tirsdag, oktober 27, 2020

Christine Kohts brutalt ærlige avsløringer om kokain: – dødelige doser

Mest lest nå

Kvinnen adopterer en pitbull. Hunden klarer ikke slutte å klemme henne

Kayla Filoon (20) jobbet frivillig ved siden av studiene som hundepasser ved et hundepensjonat for hjemløse hunder. En dag kom pitbullen Russ inn. Og...

Det siste året har vi skrevet mange artikler om Christine Koht. Den populære komikeren som ble rammet av kreft.

Og vi som skriver disse artiklene har forstått at Koht har en helt spesiell stjerne hos det norske folk. De får alltid mange lesere, og svært mange av dere kommenterer artiklene på Facebook.

Kanskje er det hennes gode humør, de kjappe replikkene eller hennes energiske vesen. Men mest av alt tror jeg populariteten til Koht handler om åpenheten hennes. Vi kan relatere oss til Christine Koht. Hun snakker åpent om problemer, nedturer, skuffelser, men ikke minst om optimisme og håp.


Slik har det vært siden Koht ble syk. Bortsett fra de periodene hvor hun har vært på det dårligste har hun kommet med oppdateringer. Enten gjennom podkast, innlegg på Facebook eller videoer. Og alltid har oppdateringene den samme undertonen; optimisme.

Åpen om kokainbruk

Christine Koht har mottatt flere priser for sin åpenhet. Og nå deler hun igjen. I sin nye bok «Kohts bok» forteller hun om sider av livet som hittil har vært ukjent for allmenheten. Om hvordan hun begynte å misbruke kokain i tiden før hun ble syk. Nylig gjestet hun Lindmo (programmet sendes på NRK i morgen) og der forklarte hun hvordan det hele startet.

Hei kjære vennerHer ser dere meg på sykehuset idag- søster har nappet bart og øyebryn og fått røde negler. Det hjelper…

Publisert av Christine Koht Fredag 4. september 2020

Koht jobbet mye. Så mye at hun ikke hadde energi til å rekke over alt. Men så fikk hun smake kokain. Hun var frelst. Dette var jo løsningen. Hun dro rett hjem til kona Pernille for å fortelle om den «geniale løsningen».

– Jeg har funnet noe helt genialt, jeg har begynt på kokain. Og vet du hva, da kan jeg jobbe mye mer, sa jeg til Pernille, skriver NRK.

Videre forteller Koht at det ballet på seg. Det ble mye kokain. Veldig mye. Hun ble avhengig.

– Jeg brukte så mye som tilsvarer dødelige doser – overdoser, sier hun.

Misbruket begynte i det små men vokste og vokste. Etter hvert fungerte hun ikke ute kokain.

– Hvis jeg våknet og ikke hadde kokain, så var det helt jævlig – følte jeg må ha det for å eksistere.

Koht avslutter med å fortelle at det gikk så langt at kona måtte stenge bankkortet hennes slik at hun ikke skulle ha penger til å kjøpe kokain. Hun forteller til Lindmo at dette er et mørkt kapittel av livet som hun skammer seg veldig over.

Jeg kan ikke annet enn å beundre denne kvinnen. Vi har alle svakheter og ting i livet vi helst skulle vært foruten. Så også for Christine Koht. Men at hun velger å være åpen om fortiden og problemene vitner om ryggrad. Ikke minst for andre som er i samme situasjon og som kan få et forbilde som har vært der. Som har klart seg og blitt kvitt avhengigheten.

Heia deg Christine Koht. Og takk for at du deler. Nedenfor kan du se et innslag fra intervjuet hos Lindmo. Du må gjerne trykke på deleknappen om du også lar deg imponere over åpenheten til Koht.

Er det jeg eller sykdommen som er slem? Christine Koht sliter med å tilgi seg selv for det hun gjorde mot kona si da manien tok overhånd.Christine og kona Pernille deler sin sterke historie om et liv preget av bipolar diagnose: Den handler om skam, tilgivelse og sterk kjærlighet 👉tv.nrk.no/serie/lindmo/2020/MUHU06005320

Publisert av Lindmo – NRK Torsdag 24. september 2020

LES OGSÅ: Christine Kohts mor: -Verden stoppet opp

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter