Hjem Nyheter CP-rammede Amir ble grovt mobbet og spyttet på

CP-rammede Amir ble grovt mobbet og spyttet på

Amir Hashani (28) hadde vært i Stavanger og besøkt familien. Men turen ble ikke så hyggelig. Det Amir opplevde, har preget han veldig i ettertid.

Amir stod med rullatoren sin ved et trikkestopp i Oslo. Plutselig begynte en fremmed mann å rope hatefulle ytringer til Amir.

I to-tre minutter sto mannen på andre siden av veien og ropte: «Du må dø. Du kan ikke leve som handikappet», forteller Amir til NRK.

Så gikk mannen over veien og bort til han, og spyttet på ham flere ganger.

«Jeg fikk fullstendig sjokk. Jeg har aldri opplevd noen lignende tidligere. Han mente det ikke var verdt å leve for meg», sier Amir.

Da Amir kom fram til flyplassen på Sola, dro han rett til politistasjonen for å anmelde hendelsen. Saken er siden flyttet over til Oslo politidistrikt.

Foto: Amir Hashani / Facebook

Vegrer seg for å gå ut alene

Hendelsen har preget Amir i etterkant. Nå vegrer han seg for å gå ut alene.

«Det gjorde jeg ikke før. De siste dagene har vært helt forferdelige», forteller han.

Politiets hatkrimgruppe har startet etterforskning etter at Amir anmeldte trakasseringen.

Ifølge Likestillings- og diskrimineringsombudet blir én av tre funksjonshemmede utsatt for hatytringer og trakassering, skriver NRK.

Reagerer sterkt

Norges Handikapforbund reagerer sterkt på hendelsen Amir ble utsatt for.

«Det er fryktelig. En tragedie både for Amir og oss som samfunn, der folk utsettes for denne type hets, trakassering og hatkriminalitet. Det er urovekkende, og vi vet at det ikke er et engangstilfelle», sier generalsekretær Sunniva Ørstavik.

«Vi ser at hatkriminaliteten øker i samfunnet vårt. Det er et uttrykk for et samfunn som i mindre grad aksepterer, respekterer og verdsetter det store mangfoldet. Hatefulle ytringer får altfor lite oppmerksomhet», sier Ørstavik og roser Amir for at han sa ifra.

«Jeg tror ikke folk tror at funksjonshemmede opplever å bli utsatt for slikt. Derfor jeg er jeg veldig stolt over Amir og andre som orker å sifra. Uten dem får vi ikke gjort noe med dette», sier hun.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com