Åtte år gamle Xiao Yu ble i all hast fraktet til sykehuset i Changzhou i den kinesiske provinsen Jiangsu, etter å ha fått et akutt hjerteanfall.

Tilstanden var så dårlig at legene ved sykehuset bestemte seg for å transportere ham videre til et sykehus i Shanghai, da det ville være bedre utstyrt til å ta seg av ham.

Alt var klart til transporten da noe uventet skjedde. I følge Daily Mail falt plutselig blodtrykket og da hjertet hans sluttet å slå måtte legene tenke hurtig.

5 timer hjerte- lungeredning

De satte umiddelbart i gang med hjerte- lungeredning, såkalt HLR, og på grunn av dette klarte de å holde liv i den lille kroppen. Over 30 leger og sykepleiere skiftet på å gi gutten HLR, og slik holdt de på i over fem timer før de fikk de nødvendige hjelpemidlene til å opprettholde blodsirkulasjonen kunstig.

Sykehuset har frigitt en serie bilder fra de dramatiske timene, og man kan se personalet sitter på rekke og rad – klare til å ta sin tørn med å holde liv i Xiao.

Samtidig med at teamet arbeidet med Xiao i Changzhou, gjorde en ambulanse i Shanghai seg klar til å kjøre de 180 kilometerne for å hente den nå svært syke gutten.

Uten den heroiske innsatsen til de mange sykehusansatte, ville åtteåringen ikke ha klart seg. Hjernen klarer seg ikke særlig lenge uten oksygen, og det er hjertets oppgave å pumpe dette inn i hjernen via blodbanene.

LES OGSÅ
Bursdagsinvitasjonen til 7 år gamle Timothy hylles av foreldre som har barn med spesielle behov

Det anslås at det ble utført over 30.000 hjertekompresjoner de fem timene legene og sykepleierne holdt på.

Dr Li Yamin, en av legene på teamet, forteller i etterkant at de gjorde absolutt alt de kunne for å redde Xiao Yu, og han er glad for de greide det.

– Vi gjorde alt vi kunne for å redde gutten, og det ville være et nederlag å måtte gi opp, fortalte Dr Li til nyhetssiden Pear Video.

Nå er Xiao Yu under behandling ved barneavdelingen på sykehuset ved Fudan Univerity i Shanghai, og han skal være på bedringens vei.

Personalet hylles nå over hele Kina, og mantraet er at det behøves flere slike helter – som gir absolutt alt og nekter å gi seg før alt håp er ute. Del artikkelen for å hylle dem du også!