fredag, desember 13, 2019
Historier fra livet 30 leger og sykepleiere utførte hjerte- lungeredning på 8-år...

30 leger og sykepleiere utførte hjerte- lungeredning på 8-år gammel gutt i over fem timer

-

Åtte år gamle Xiao Yu ble i all hast fraktet til sykehuset i Changzhou i den kinesiske provinsen Jiangsu, etter å ha fått et akutt hjerteanfall.

Tilstanden var så dårlig at legene ved sykehuset bestemte seg for å transportere ham videre til et sykehus i Shanghai, da det ville være bedre utstyrt til å ta seg av ham.

Alt var klart til transporten da noe uventet skjedde. I følge Daily Mail falt plutselig blodtrykket og da hjertet hans sluttet å slå måtte legene tenke hurtig.

5 timer hjerte- lungeredning

De satte umiddelbart i gang med hjerte- lungeredning, såkalt HLR, og på grunn av dette klarte de å holde liv i den lille kroppen. Over 30 leger og sykepleiere skiftet på å gi gutten HLR, og slik holdt de på i over fem timer før de fikk de nødvendige hjelpemidlene til å opprettholde blodsirkulasjonen kunstig.

Sykehuset har frigitt en serie bilder fra de dramatiske timene, og man kan se personalet sitter på rekke og rad – klare til å ta sin tørn med å holde liv i Xiao.

Samtidig med at teamet arbeidet med Xiao i Changzhou, gjorde en ambulanse i Shanghai seg klar til å kjøre de 180 kilometerne for å hente den nå svært syke gutten.

Uten den heroiske innsatsen til de mange sykehusansatte, ville åtteåringen ikke ha klart seg. Hjernen klarer seg ikke særlig lenge uten oksygen, og det er hjertets oppgave å pumpe dette inn i hjernen via blodbanene.

Det anslås at det ble utført over 30.000 hjertekompresjoner de fem timene legene og sykepleierne holdt på.

Dr Li Yamin, en av legene på teamet, forteller i etterkant at de gjorde absolutt alt de kunne for å redde Xiao Yu, og han er glad for de greide det.

– Vi gjorde alt vi kunne for å redde gutten, og det ville være et nederlag å måtte gi opp, fortalte Dr Li til nyhetssiden Pear Video.

Nå er Xiao Yu under behandling ved barneavdelingen på sykehuset ved Fudan Univerity i Shanghai, og han skal være på bedringens vei.

Personalet hylles nå over hele Kina, og mantraet er at det behøves flere slike helter – som gir absolutt alt og nekter å gi seg før alt håp er ute. Del artikkelen for å hylle dem du også!

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Oppfordrer folk til å demonstrere mot NAV på søndag

"Ja, jeg er en NAV-er, på AAP, og langt fra stolt av det." Slik begynner Ole Johan protesten sin på Facebook. Nå har han...

Hunden har stått i kjetting hele livet sitt. Se den fantastiske reaksjonen når den får se havet for første gang

Schæferhunden Herschel har stått fastbundet og forsømt i en bakgård hele det fem år lange livet sitt. Tennene hans er helt nedslitt etter at...

Dansen til de norske marinerekruttene blir sett over hele verden

Dansen til de norske marinerekruttene tar igjen av på nettet.  Det var under en avslutning for marinerekruttene på Madla i Stavanger at rekruttene valgte en...