in , ,

Da Bjørn Tore veide 108 kilo tok farmor en prat med ham

Etter en prat med farmor la Bjørn Tore Kronen Taranger (41) om livsstilen radikalt.

Bjørn Tore Kronen Taranger (41) fra Osterøy utenfor Bergen levde turnélivet med bergensbandet Golden Boy, der han er trommeslager. Det var mye fast-food og lite trening. Som 27-åring veide han 108 kilo.

Farmoren, som selv var litt stor, ga barnebarnet klar beskjed: Fortsetter du sånn, blir du som meg.

– Det var farmor som sparket meg i ræven og sa at jeg måtte gjøre noe. Jeg hadde dessuten en indre motivasjon og var sikker på at jeg kunne komme i form om jeg virkelig ville. Jeg hadde jo spilt fotball i hele oppveksten. Utfordringen var å snu livsstilen jeg hadde der og da, forteller Taranger til Klikk.no.

Dermed begynte han å løpe. Først løp han korte turer, og han fikk snart smaken på trening.

View this post on Instagram

A post shared by Bjørn Tore Taranger (@bttaranger)

– Det gikk ikke lang tid før jeg bestemte meg for å løpe tre ganger i uken. Så ble det annenhver dag. Så økte jeg distansen til seks kilometer. Til slutt løp jeg hver eneste dag, og da det ikke det var nok, ble det to økter for dagen. Jeg merket at jeg fikk et voldsomt overskudd av treningen, sier han.

Fra første treningsøkt i desember 2006 til han sto på startstreken i sitt første halvmaraton i februar 2008, hadde Bjørn Tore gått ned 30 kilo.

Siden har det ballet på seg. I oktober 2018 skrev han seg inn i Guinnes Rekordbok med verdensrekord i 24-timersløp på tredemølle. Han løp hele 265 kilometer.

De siste årene har Bjørn Tore Taranger drevet profesjonelt med ultraløp.

Han mener også andre kan få til en livsstilsendring som ham – om ikke fullt så ekstrem.

Nøkkelen er å sette faste tidspunkter og overholde disse, mener han.

– Jeg ville laget faste tidspunkter. Velg de tre dagene som passer best, og ha det fast uten unntak. Mennesker er vanedyr og alt handler om kontinuitet både i trening og hverdagen. Det kan være lurt å starte med en kort runde og man trenger ikke løpe hele veien. Du kan for eksempel løpe 2 minutter, gå ett minutt, løpe to minutt og så videre. Det holder å trene en halvtime om gangen. Det har alle tid til, sier han

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

John Carew

Pernille Juvodden og John Carew fikk en liten jente

Én av tre nordmenn har fettlever uten å vite det