in

Da bonden fikk hjerteinfarkt møtte 50 naboer opp for å gi han en overraskelse

Bonden fikk hjerteinfarkt da han forsøkte å slukke en brann i en skurtresker.

Å være bonde må utvilsomt være et hardt og stressende yrke. Spesielt når avlingene skal inn. Når det i tillegg bryter ut brann i en av maskinene er det vel lite som er verre for en bonde.

Det var akkurat det som skjedde på gården til Lane Unhjem. Han var i full sving med innhøstingen av hvete da det tok fyr i en skurtresker. Den stressende situasjonen utløste et hjerteinfarkt hos Lane. Det skriver CNN.


Man kan jo egentlig tenke seg selv hvor fortvilende det må være. En bonde jobber hele året med mål om at avlingen skal bli bra. Så akkurat i innhøstingen skjer noe slikt.

Da er det godt å ha gode naboer..

50 naboer stilte opp

Da det ble kjent i nabolaget hva Lane hadde vært ute for var det nemlig ikke mangel på frivillige som ville hjelpe.

«Jeg snakket med noen andre bønder om de kunne hjelpe til, og begynte så å ringte rundt til flere. Hele byen tilbydde sine maskiner samt å hjelpe til med innhøstingen,» forteller Jenna Blinde som er en venn av familien til CNN.

Rundt 50 personer stilte på Unhjems gård. De hadde med seg maskiner og utstyr, for å gjøre ferdig innhøstingen for Lane som ikke lenger kunne klare det selv.

Og med så mange mennesker, 11 skurtreskere, 6 kornvogner og 15 små lastebiler tok det rundt 7 timer å bli ferdig med hele innhøstingen.

«Unhjems har fått ferdig hele innhøstingen. Men det viktigste er at de vet at de har venner som stiller opp for dem. Som gjør hva som helst for å hjelpe dem når det skjer noe uventet,» skriver Don Anderson på Facebook. Han er en av naboene som hjalp til med innhøstingen.

CNN skriver at Unhjem ble fraktet til et sykehus hvor tilstanden hans ble stabilisert. Men han var naturligvis bekymret for innhøstingen som så ut til å gå fløyten. Da han fikk høre nyheten om hva naboene hadde gjort ble han svært rørt.

Er det ikke akkurat et slikt fellesskap vi alle ønsker? At man stiller opp for hverandre når man virkelig trenger det? Det er så viktig å strekke ut en hånd og hjelpe de som er i nød, en dag kan det være deg selv som trenger nettopp den hjelpen. Uansett om det handler om innhøsting for en bonde eller andre ting i livet.

Del gjerne historien videre for å inspirere andre.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

50 år på tronen: Familien holdt hemmelig overraskelsesmiddag for dronning Margrethe

FHI: Risikoen for sykehusinnleggelse med omikron er 2 promille