mandag, november 18, 2019
Dyr Da brannfolkene i California oppdaget to esler under en...

Da brannfolkene i California oppdaget to esler under en skogbrann gjorde de det eneste rette og reddet dem

-

California har vært hardt rammet av skogbranner denne sommeren og høsten, og tusenvis av mennesker er blitt hjemløse som en direkte følge av dette. Brannene har herjet enorme områder og tusenvis av brannfolk har vært i sving for å begrense omfanget.

På fjernsynet har man kunne følge de hjerteskjærende scenene fra de rammede områdene, og man har kunne se mennesker rote rundt i ruinene etter det som en gang har vært deres hjem. Ufattelig trist, og flere har også mistet livet i infernoet.

Midt oppe i all tragedien har Sacramento Fire Department postet et innlegg på deres Facebookside, et innlegg som viser at det er ikke bare menneskene som lider i kaoset – også dyrene lider store ofre. Både store og små.

To esler ut av røyken

Det var under noen undersøkelser etter noen av de mange brannene i området brannfolkene plutselig ble oppmerksomme på noen skikkelser som kom i mot dem gjennom røyken. Noen skikkelser som helt klart oppsøkte dem for hjelp. Ut av røyken kom to esler gående. Sakte, og tydelig merket av hva de hadde vært gjennom.

En av brannmennene, Chris Harvey, forteller til avisen The Dodo at eslene så tydelig berørte ut av hva de hadde opplevd.

– Vi gikk til side og lot dem passere. Da så vi de var veldig trette, utslitte og tørste. Jeg prøvde å gi dem litt vann fra en vannflaske, men de bare sølte det ut, forteller han.

Foto: Sacramento Fire Department

Etter å ha sørget for at eslene fikk noe å drikke fant brannfolkene frem noen epler fra sin egen niste som de ga dem. Dette satte eslene stor pris på, og det var tydelig de hadde gått lenge uten hverken vått eller tørt.

– De spiste eplene hurtig og virket takknemlige for godbitene. Vi kalte opp sentralen og fikk en veterinær til å komme ut og se til dem, forteller Harvey.

Foto: Sacramento Fire Department

Den lille gruppen brannfolk holdt eslene med selskap inntil de ble reddet ut av området, og nå avventer eslene på en gård i håp om at man skal finne deres eiere så de kan komme hjem igjen.

Foto: Sacramento Fire Department

Heldigvis finnes det mange dyrevernorganisasjoner i hele California og USA ellers som gjør sitt ytterste også for de rammede dyrene i skogbrannområdene, og de mottar heldigvis store mengder donasjoner til sitt arbeid.

Det er selvfølgelig tragisk når tusenvis av mennesker mister alt de eier og har i branner som dette, ja enkelte mister til og med livet, men det er også viktig å sørge for at dyr reddes og får en sjanse til å komme hjem til eierne sine igjen. 

Lik oss på Facebook for flere saker:

Neste artikkel ⬇Neste
Scroll ned

Siste nytt

Arrangerer kjøttkonferanse i 2020: – «jeg forsvarer kjøttspiserne»

David Bodiroza fra Falkenberg i Sverige elsker å ha kjøtt til alle måltid. Han er lei av det negative...

Her er Jamie Olivers`s oppskrift på nydelig potetgrateng

Denne retten kan du enten la være selve hovedretten eller du kan bruke den som tilbehør til biff, kylling...

Maine coon-katten Lotus, tar Instragram med storm

Den svenske katten Lotus er like stor som et barn. Og da mener vi ikke som en liten baby....

Da brannmannen så gutten uten språk, sjokkerte han alle ved å snakke med ham

Det var en kald januarkveld i Manchester, New Hampshire. Den lille gutten stod med store øyne i døra til...

Jenta med den uvanlige sykdommen inspirerer folk over hele verden

14 år gamle Nikki Lilly har en uvanlig sykdom som gjør at ansiktet hovner kraftig opp. Men i stedet...

Pitbullen Sasha reddet baby fra flammene

Både moren og babyen lå og sov, da det begynte å brenne. Heldigvis var pitbullen Sasha våken, og reddet...