Forsiden Dyr Da brannfolkene i California oppdaget to esler under en skogbrann gjorde de...

Da brannfolkene i California oppdaget to esler under en skogbrann gjorde de det eneste rette og reddet dem

California har vært hardt rammet av skogbranner denne sommeren og høsten, og tusenvis av mennesker er blitt hjemløse som en direkte følge av dette. Brannene har herjet enorme områder og tusenvis av brannfolk har vært i sving for å begrense omfanget.

På fjernsynet har man kunne følge de hjerteskjærende scenene fra de rammede områdene, og man har kunne se mennesker rote rundt i ruinene etter det som en gang har vært deres hjem. Ufattelig trist, og flere har også mistet livet i infernoet.

Midt oppe i all tragedien har Sacramento Fire Department postet et innlegg på deres Facebookside, et innlegg som viser at det er ikke bare menneskene som lider i kaoset – også dyrene lider store ofre. Både store og små.

To esler ut av røyken

Reklame

Det var under noen undersøkelser etter noen av de mange brannene i området brannfolkene plutselig ble oppmerksomme på noen skikkelser som kom i mot dem gjennom røyken. Noen skikkelser som helt klart oppsøkte dem for hjelp. Ut av røyken kom to esler gående. Sakte, og tydelig merket av hva de hadde vært gjennom.

En av brannmennene, Chris Harvey, forteller til avisen The Dodo at eslene så tydelig berørte ut av hva de hadde opplevd.

– Vi gikk til side og lot dem passere. Da så vi de var veldig trette, utslitte og tørste. Jeg prøvde å gi dem litt vann fra en vannflaske, men de bare sølte det ut, forteller han.

LES OGSÅ
Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Foto: Sacramento Fire Department

Etter å ha sørget for at eslene fikk noe å drikke fant brannfolkene frem noen epler fra sin egen niste som de ga dem. Dette satte eslene stor pris på, og det var tydelig de hadde gått lenge uten hverken vått eller tørt.

– De spiste eplene hurtig og virket takknemlige for godbitene. Vi kalte opp sentralen og fikk en veterinær til å komme ut og se til dem, forteller Harvey.

Foto: Sacramento Fire Department

Den lille gruppen brannfolk holdt eslene med selskap inntil de ble reddet ut av området, og nå avventer eslene på en gård i håp om at man skal finne deres eiere så de kan komme hjem igjen.

Foto: Sacramento Fire Department

Heldigvis finnes det mange dyrevernorganisasjoner i hele California og USA ellers som gjør sitt ytterste også for de rammede dyrene i skogbrannområdene, og de mottar heldigvis store mengder donasjoner til sitt arbeid.

Det er selvfølgelig tragisk når tusenvis av mennesker mister alt de eier og har i branner som dette, ja enkelte mister til og med livet, men det er også viktig å sørge for at dyr reddes og får en sjanse til å komme hjem til eierne sine igjen. 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Småbarnsmoren ble lei av det lange, hvite håret sitt – se den store forvandlingen

Christal er en hardtarbeidende mamma som har kommet til det punktet at hun er veldig lei av utseende sitt. Hun er trøtt av sitt...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT

Sorgen det ikke snakkes om