in ,

Da brødrene mistet begge foreldrene sine, bestemte besteforeldrene seg for å ta over

Foto: Privat

For ti år siden mistet danske Kasper og Mikkel mammaen sin i en bilulykke. Året før, døde faren av kreft. Da bestemte besteforeldrene seg for å legge pensjonisttilværelsen på hylla, og ta over ansvaret for de to guttene.

Det var en maidag i 2009. Mamma Sussi Krarup var ute og kjørte med den gang fire år gamle Kasper og syv år gamle Mikkel. En bil kom over i feil kjørebane og krasjet inn i Sussi og guttenes bil.

Jeg husker at vi kjørte, og jeg husker omgivelsene langs veien. Men bortsett fra det, husker jeg ingen ting, sier i dag 17 år gamle Mikkel til danske TV 2.


Mens Sussi ble drept, ble begge guttene hardt skadet. I tillegg var de plutselig foreldreløse.

Foto: Privat

Hardt skadet

Bestemor Connie Krarup husker godt den dagen hun fikk beskjed om ulykken.

– Jeg var på jobb i barnehagen da det skjedde, Jørgen var og spilte bowling. Vi kjørte til Aalborg der guttene var innlagt. Vi var der hele tiden. Vår sønn og svigerdatter var der også, dagen lang, hver dag, sier hun.

Connie og Jørgen stod der plutselig med to hardt skadede gutter som hadde mistet begge sine foreldre.

– Det var vanskelig å skulle håndtere tapet, samtidig som vi skulle ta oss av to gutter som var hardt skadet. Kasper kunne ikke gå etter ulykken, og han kunne heller ikke se, sier Connie.

Foto: Privat

Var usikker om de ville klare det

Men guttene kom seg, og etter hvert dukket spørsmålet om hvor de skulle bo opp.

– Vi ville gjerne ha guttene, men jeg var usikker på om vi kunne klare det. Men det var en søt sykepleier som tok seg god tid til å snakke med meg, og jeg ble overbevist om at dette kunne vi selvfølgelig klare, sier Connie.

Dermed flyttet de to brødre inn hos sine besteforeldre. Og besteforeldrene la pensjonisttilværelsen på hylla. Men overgangen fra besteforeldre til foreldre har ikke vært helt problemfri.

– Jeg husker en gang det var noe vi var uenige om. Da gråt Mikkel og sa: «Dere er ikke like snille nå som dere var da mor var her.» Nei, det var vi nok ikke. Ikke på samme måte, for da var vi jo bare besteforeldre. Nå var vi plutselig foreldre», sier Connie.

Foto: Privat

Et sterkt bånd

I dag har de to brødrene et veldig sterkt bånd mellom seg. Og de er takknemlige for at besteforeldrene tok vare på dem.

– Vi kunne endt opp så mange andre steder, som i fosterfamilier. Jeg er takknemlig for at vi fikk lov til å bo her. Det har preget oss mye, og jeg tror vi har blitt tettere av det, sier Mikkel.

LES OGSÅ: Undersøkelse viser at barn som vokser opp med besteforeldre blir mer lykkelige

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

kua bonnie

Livredd ku rømte til skogs da slaktebilen kom – overlevde 8 måneder i skogen sammen med hjorteflokk

Dette bildet fikk folk til å rase – Nå forteller moren sannheten bak fotografiet