mandag, november 23, 2020

Da kvinnen kjøpte en bagel og en kopp kaffe til en hjemløs, visste hun lite om hva det skulle bety for ham

Mest lest nå

En gang i mellom skjer det ting i livet som gjør at man plutselig får et helt annet syn på tilværelsen. Det kan være noe som egentlig oppfattes som en liten bagatell, men likevel har stor påvirkning, enten på en selv – eller andre. Helt uten at det egentlig var meningen det skulle bli slik.

Dette skjedde nettopp med den unge studenten Casey Fischer fra Guilford, Connecticut, USA.

Foto: Privat


Casey var innom den lokale Dunkin’ Donuts for å kjøpe seg noe godt til lunsj, da hun la merke til en hjemløs mann som lette etter mynter på bakken utenfor. Da han kom inn la hun merke til han bare hadde en dollar å handle for, så hun bestemte seg for å spandere en bagel og en kopp kaffe på ham.

I begynnelsen var han ikke spesielt imøtekommende, men da han innså han ikke hadde råd til noe, bestemte han seg for å akseptere tilbudet hennes. Han satte seg ned ved bordet hennes, og ikke lenge etterpå var snakken i gang.

En sterk beskjed

Mannen presenterte seg som «Chris», og kunne fortelle at det var sjelden noen var så hyggelige mot ham. Vanligvis ble han jaget bort, og folk oppførte seg svært nedlatende ovenfor ham. Fordi han var hjemløs.

Chris kunne også fortelle at han var rusmisbruker, noe han ble etter hans mor døde av kreft for noen år tilbake. Han kjempet for å komme seg på beina igjen, men som hjemløs i USA kan det være ekstremt vanskelig, og han hadde ikke møtt annet enn motgang.

Etter å ha snakket sammen en times tid måtte Casey tilbake til skolen og studiene sine. Hun fortalte Chris det hadde vært hyggelig, men nå måtte hun dessverre videre. Da ba Chris henne vente noen minutter mens han ordnet noe.

Han skrev noe på en lapp, som han rakte henne da hun reiste seg for å gå. Han beklaget håndskriften, men betydningen endret Caseys liv for alltid.

På lappen hun fikk av Chris sto det nemlig at han egentlig hadde bestemt seg for å ta livet av seg selv den dagen, men på grunn av hennes omsorgsfulle handling hadde han ombestemt seg. Den omsorgsfulle handlingen hadde gitt ham troen på menneskeheten tilbake, så ved noe så enkelt som å kjøpe ham en kopp kaffe og en bagel, hadde Casey sannsynligvis reddet livet hans.

At Casey er et fantastisk menneske er det ingen tvil om, så tenk hvis alle kunne gjøre slike små gode gjerning hver eneste dag. Kanskje ikke kjøpe kaffe og bagels til hjemløse, men andre ting som gjør hverdagen litt lettere for noen som sliter. Da ville verden blitt et bedre sted. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter