Forsiden Historier fra livet Da Cathrine fikk ALS, bestemte venninnen seg for å oppfylle hennes store...

Da Cathrine fikk ALS, bestemte venninnen seg for å oppfylle hennes store drøm

Cathrine Nordstrand og Ulla Fritzøen har vært venninner i snart 20 år. Da Cathrine fikk ALS, tok bestevenninnen henne med på en vanvittig tur til New York.

Da Cathrine kom hjem fra legen etter å ha fått diagnosen i 2015, var det venninnen Ulla hun ringte først.

«Jeg bare brølte i telefonen. Jeg klarte ikke å si noe, bare hulket. Alt raste. Jeg husket ikke hva sykdommen het en gang, klarte ikke å stokke bokstavene i riktig rekkefølge. Men Ulla satt der like tålmodig, tok i mot og bare var der for meg», sier Cathrine til God sommer Norge.

Reklame

Foto: Privat

Drømte om å få se frihetsgudinnen

ALS er en bindevevssykdom som angriper flere organer og forårsaker bindevevsdannelse, såkalt sklerose. De fleste med diagnoser dør innen få år. Sykdommen vil sakte men sikkert gjøre Cathrine lam. Og etter hvert vil hun mest sannsynlig havne i respirator.

En av Cathrines store drømmer, har vært å få besøke New York og frihetsgudinnen. Og julen 2017 fikk hun en tur til New York i gave av Ulla.

«Da rant tårene. Jeg hadde drømt om New York i mange år. Samtidig visste jeg ikke om det ville la seg gjennomføre. Jeg visste ikke hvilken form jeg kom til å være i. Og New York i rullestol, går det an», sier Cathrine.

Foto: Privat

Et beist av en rullestol

Men jo da, det gikk an. De to venninnene skranglet seg inn på flyet, Cathrine først på krykker og rett bak, Ulla med flyskrekk.

«Da jeg humpet meg inn sa jeg til flyvertinnen at hun ikke skulle tenke på meg, det var verre med henne som kom bak meg», sier Cathrine.

LES OGSÅ
Folk anklaget moren for å skjemme bort barnet sitt. Hennes gripende svar spres som ild i tørt gress!

Og med det de beskriver som et beist av en rullestol fra Hjelpemiddelsentralen, som så vidt hang sammen, bakset de to seg fram i New Yorks gater.

Foto: Privat

«Folk måtte tro jeg var gal»

Da de var på vei over Brooklyn Bridge, lettet skydekket, og der fikk de øye på Frihetsgudinnen. Cathrine klarte å reise seg opp fra rullestolen. Hun lente seg mot rekkverket, og så kom tårene.

«Jeg hulket så fælt. Jeg gråt og gråt. Folk måtte tro jeg var gal», sier hun til God sommer Norge.

«Men for meg var frihetsgudinnen symbolet på at vi var i New York. Jeg gråt av takknemlighet over at vi klarte å komme oss dit. Det hadde jeg ikke trodd», sier hun, og legger til at hun fikk en slags ro i kroppen etterpå.

«Nå var det ikke lenger noen store ting jeg måtte få gjort», sier hun.

Er en engel

Og Ulla, hun ar tenkt å være ved Cathrines side hele veien.

«Ulla er den eneste jeg orker å snakke med uansett hvor sliten hun er. Hun har en ro over seg. Hun har jobbet som jordmor og på akuttmottak, hun er en type som må holde roen. Jeg har aldri sett henne miste fatningen. Hun har et fantastisk godt hjerte. Jeg pleier å si at om det finnes engler på vår jord, så er det Ulla», sier Cathrine.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Truls og Eyvind har delt et bilde som får tusenvis til å le!

Til høsten er det klart for en ny sesong med "Truls ala Hellstrøm". Men de to kompisene har ikke glemt hverandre i løpet av...

Da Tony måtte flytte inn på pleiehjemmet måtte han etterlate katten sin hjemme. Men så fikk en snill nabo en plan

Da Tony fikk slag og måtte flytte på pleiehjem, var det ikke lett å si farvel til det livet han var vant til å...

Den 72-år gamle kvinnen ønsket seg en gammel og uønsket hund – se hvem hun endte opp med

Ikke alle hunder er like heldige her i livet. Heldigvis er de fleste så heldige at de finner nye eiere allerede fra fødselen av,...

Lars Monsen med utradisjonell metode da han sjekket opp Trine Rein

At Lars Monsen er en tøffing er det ingen tvil om, noe vi alle har vært vitne til utallige ganger på tv. Enten han krysser...

Bildet av den fire år gamle jenta i rullestol går viralt. Kan du se hvorfor?

Fire år gamle Maren Anderson sitter i rullestol. Det har hun gjort hele livet. En dag var Maren ute og handlet med foreldrene sine,...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT