in ,

Da de kom hjem fra fødestuen ga mor den utenkelige beskjeden – nå oppdrar far sønnen alene

De var et lykkelig par. Endelig skulle drømmen om å bli foreldre gå i oppfyllelse. Så kom beskjeden; sønnen deres har Downs syndrom.

For de fleste av oss vil kjærligheten til barna våre være betinget og grenseløs, uansett diagnose, legning eller kjønn. Men noen steder i verden er det kanskje vanskeligere å takle hvordan man skal håndtere at barna blir født «annerledes».

Historien til russiske Evgeny Anisimov har de siste dagene berørt langt utenfor Russlands grenser. Småbarnsfaren har delt sin historie om hvordan moren til sønnen hans forlot dem like etter fødselen.


Nettstedet Bored Panda forteller historien om den russiske kvinnen som ikke ville vite av barnet sitt da hun fikk vite at det ble født med Downs syndrom.

Kom som et sjokk

Sønnen til Evgeny Anisimov ble født som normalt, og like etter fødselen fikk han beskjeden om at sønnen hadde Downs.

For Evgeny kom beskjeden som et sjokk. Han visste ikke hva det ville si at et barn ble født med et ekstra kromosom.

View this post on Instagram

A post shared by Евгений Анисимов (@evgen_tyz)

Ventet med å si det til kona

Det ble tatt forskjellige tester av gutten, og Evgeny Anisimov ventet med å si noe til kona før det ble bekreftet at barnet faktisk hadde Downs syndrom.

– Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre da jeg hørte hypotesen om at sønnen min hadde Downs syndrom. Jeg trodde at oppgaven min nå var å legge lokk på følelsene, slutte å tenke og støtte min kone fordi jeg trodde det ville være vanskeligere for henne. Vi ble lovet å få svaret på testene om noen få dager. Inntil da bestemte jeg meg for ikke å si noe til henne, sier Evgeny Anisimov til Bored Panda.

Forlot sykehuset og gråt

Evgeny Anisimov visste ikke hva han skulle gjøre. Han var redd. Han visste lite om Downs syndrom og begynte å bli usikker på hvordan de skulle oppdra et barn som skiller seg ut. Men den følelsen varte ikke lenge.

– Jeg husker at da jeg ble fortalt at sønnen min hadde Downs syndrom, forlot jeg sykehuset og gråt, men ikke lenge. Senere har jeg irritert meg over disse tårene.

Så kom beskjeden om at diagnosen var endelig. Sønnen hadde Downs syndrom. For Evgeny var det ikke lenger viktig. Han hadde lest mye om diagnosen og elsket gutten sin. Han forsto at sønnen var akkurat som andre barn, bare med litt andre forutsetninger.

Han visste nå at dersom et barn med Downs syndrom får mye kjærlighet og blir behandlet likt med andre, så får han en sjanse til et godt liv.

Nå informerte han kona som på dette tidspunktet ikke visste noen ting. Det var bare gått noen dager siden paret kom hjem fra klinikken med deres nyfødte sønn. Men kona reagerte på en helt annen måte enn Evgeny kunne forestilt seg. Hun ville ikke vite av sønnen og sa at de måtte adopterte han bort.

For Evgeny var det et utenkelig scenario. Til Bored Panda forteller han at konfliktnivået mellom han og kona alltid hadde vært lavt. Men nå eskalerte det. Evgeny nektet å gi bort sønnen sin. Han brydde seg ikke om at han hadde Downs.

Det endte med at Evgeny og kona gikk fra hverandre.

Evgeny valgte sønnen foran kona.

Er ikke noen helt

Etter at historien om det russiske paret har blitt kjent over hele verden har det blitt mange positive kommentarer til Evgeny. Han får mye skryt for å ha valgt sønnen, og det faktum at han oppdrar han alene.

Evgeny ønsker ikke å bli fremstilt som noen helt, eller å få skryt for det som han anser som verdens mest naturlige ting.

– Når et barn blir født, spør barnet omverdenen: «Trengs jeg her eller ikke?» Og jeg svarer med sikkerhet: «Min sønn, du trengs!». Å være sammen med ham, alene, er en normal handling for en normal mann. Jeg understreker – jeg er en normal mann, ikke en helt, sier Evgeny Anisimov.

På Instagram kan man følge livet til alenefaren og sønnen. Kontoen har blitt svært populær og har i skrivende stund over 28.000 følgere.

For en uke siden publiserte pappaen denne søte videoen av de to på Instagram:

Denne historien rørte oss dypt. Flere mennesker burde tenke og se verden slik som denne faren gjør. Vi ønsker han og sønnen all lykke i livet. Del gjerne videre.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Mannen fant forlatt kattunge – nå reiser de verden rundt sammen

Tobarnsmor (49): – Jeg hadde vært død om jeg ikke sluttet å drikke