Hjem Historier fra livet Da den blinde og autistiske gutten møtte Julenissen skjedde noe uventet

Da den blinde og autistiske gutten møtte Julenissen skjedde noe uventet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da den 41 år gamle Misty Wolf fra Fort Worth, Texas USA, ville gi sin seks år gamle sønn Matthew en annerledes juleopplevelse, hadde hun ingen anelse om hvor annerledes den kom til å bli. For sønnen.

For sønnen, som ble født kun 24 uker inn i svangerskapet, er både blind og autist, men det hindret ikke moren i å ta ham med ned for å hilse på Julenissen – som er en kjent amerikansk tradisjon.

For å forberede Julenissen på hva som ventet ham, lente hun seg diskret frem og hvisket at sønnen var både blind og autistisk, men svært interessert i Julenissen.

Da svarte Julenissen at hun ikke behøvde å si mer, og til alles store overraskelse gikk han ned fra stolen sin og satte seg på gulvet sammen med Matthew.

Der ble de to sittende og snakke sammen, og det var tydelig de fikk svært god kontakt. Matthews utfordringer til tross.

Ikke bare snakket de sammen, men Matthew fikk også lov til å ta på Julenissen så mye han ville. Han fikk trekke ham i skjegget og føle på de myke klærne hans.

Foto: Privat

Julenissen spurte Matthew om det var noe spesielt han ville føle eller lurte på, og Matthew svarte han ville kjenne øynene hans som blunket, som det står skrevet i et kjent amerikansk juledikt, «Twas the Night Before Christmas».

Og det lot Julenissen ham selvfølgelig få lov til.

Foto: Privat

Etterpå lurte Julenissen på om Matthew noensinne hadde kjent på et reinsdyr, og da Matthew måtte si nei til det, løftet Julenissen ham opp og bar ham bort til reinsdyret han hadde med seg så han kunne klappe det.

Foto: Privat

Etter seansen var over dro moren Misty hjem og skrev en lengre artikkel om opplevelsen på nettstedet «Love What Matters«, hvor hun roser Julenissen for å ha tatt seg så god tid sammen med sønnen hennes og for å ha gitt ham sin beste juleopplevelse noensinne.

Da Matthew ble født skulle han egentlig hatt en tvillingbror, men på grunn av den alt for tidlige fødselen overlevde han dessverre ikke. Matthew ble heller ikke gitt store sjansen for å klare seg, og moren ble forespeilet at sønnen neppe ville kunne hverken gå eller snakke. Derfor er det en stor seier at han er kommet så langt som han er, og det er ekstra viktig at han får opplevelser som dette, som gir ham ny livsglede og krefter til å komme videre i livet.

Og all honnør til Julenissen som forsto hva Matthew trengte og ikke bare avfeide ham som et barn uten evnen til å forstå hva julen dreier seg om. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com