torsdag, februar 20, 2020
Historier fra livet Da den populære lærerinnen døde av kreft oppfylte elevene...

Da den populære lærerinnen døde av kreft oppfylte elevene hennes siste ønske

-

Alle likte Tammy Waddell. Hun var snill, inspirerende, godhjertet og hadde alltid et smil på lur. Det var ingen overraskelse at hun gjennom 30 år på skolen hadde opparbeidet seg et stempel som en av favorittene blant lærerne. Elevene forgudet og elsket henne.

Derfor var sorgen tilnærmet uoverkommelig da hun kun 58 år gammel fikk kreft – og senere døde.

I begynnelsen så hun ikke på kreften som en sykdom, men heller som et utfordring hun måtte kjempe seg gjennom. Hun fikk kjemoterapi og kjempet tappert samtidig som hun gjorde sitt ytterste for å fortsette å undervise – selv om hun var alvorlig syk.

Men etterhvert orket ikke immunsystemet mer, og hun var nødt til å slutte med undervisningen og heller konsentrere seg om å bli frisk igjen. Dessverre forgjeves, for hun hadde fått en infeksjon i lungene som til slutt tæret så mye på kreftene at hun døde av det. Kroppen hennes orket ikke mer.

Et siste ønske

Straks Tammy forsto hun kanskje ikke ville klare seg gjennom sykdommen, kom hun med et siste ønske. Et ønske om hvordan begravelsen hennes skulle være. Hun ville ikke ha hverken blomster eller gaver – hun ville ha noe som betød så uendelig mye mer for henne. Hun ville ha skolesekker. Skolesekker fulle av bøker. Det var det hun ønsket seg. Og sekkene skule doneres til fattige barn som ikke selv hadde råd til skolesekker.

Den 9. juni i år døde Tammy, omgitt av sin kjære familie. Begravelsen ble holdt like etter, og i den fullsatte kirken fantes det nesten ingen blomster – bare skolesekker – som Tammy hadde ønsket seg. Skolesekker fulle av bøker og andre skoleting – klare til å doneres til fattige barn.

Familien synes denne gesten var så fin at de valgte å dele den på sosiale medier, og så skjedde det noe. Plutselig ble det levert store mengder skolesekker på døren hjemme hos familien, med ønske om donasjon til fattige barn. Og sekkene bare strømmer på, for tydeligvis har hele verden latt seg inspirere, og ukjente fra hele verden sender skolesekker.

Selv i døden tok Tammy ansvar for elevenes ve og vel, og på grunn av hennes fantastiske siste ønske kan fattige barn også gå på skolen med ny skolesekk på ryggen. Ikke bare er Tammy en engel, hun fortsetter å gjøre gode gjerninger selv når hun er død. En ekte heltinne, spør du oss. 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Med hjelp av to epler lærte denne læreren elevene sine noe om mobbing

Mobbing er et stort problem som vi dessverre ikke har klart å få bukt med i Norges land. Vi vet at rundt 63.000 barn...

Martin fikk sjokk da han oppdaget hvor stor skade snusen hadde gjort – ønsker å advare andre

47-år gamle Martin Sandqvist fikk sjokk da Nittedal tannklinikk avdekket store skader i munnen hans. Martin har brukt snust hver eneste dag de siste 30...

Brukte mobil mens han kjørte og tok livet av tre barn – Nå ønsker familien at du skal se videoen

Alt for mange mennesker bruker mobiltelefonen mens de kjører. Og alt for mange må betale med livet sitt som følge av dette. Visste du at...