Det som i utgangspunktet begynte som en helt vanlig utflukt på sjøen en vakker sommerdag, skulle plutselig endre seg dramatisk. For hva den lille familien skulle oppleve og måtte ta seg av der ute på havet hadde ingen av dem forventet. Ikke en gang i sin villeste fantasi.

For plutselig får familien øye på noe som ligger og flyter i overflaten, og nysgjerrige som de nå er, bestemmer de seg for å se nærmere på hva det kan være. Når de kommer tettere innpå ser de til sin forferdelse at det er en hval, og det at den ligger helt stille gjør at de først tror den er død.

Etter en liten stund puster den og beveger på seg, og de forstår den lever. Men hvorfor ligger den helt stille? Faren tar mot til seg og hopper i vannet for å sjekke. Er den syk? Kanskje den er skadet? Og ikke minst, hvordan vil den reagere når han kommer tettere på? Hvalen er tross alt et digert dyr, og selv om den er fredelig kan den svært enkelt skade, eller i verste fall drepe, et menneske.

Moren filmer det hele, og spenningen er til å ta og føle på når faren forsiktig nærmer seg det store, men for øyeblikket hjelpeløse, dyret.

Faren har på seg dykkemaske, og kommer helt inntil hvalen helt uten av den gjør noe vesen av seg. Da ser han hva som er i veien. Hvalen er viklet inn i et fiskegarn. Så tett at finnene ligger tett inntil hvalkroppen, og den kan slett ikke bevege seg overhodet.

Resolutt tar faren frem kniven og skjærer den løs. Og reaksjonen lar ikke vente på seg. Hvalen kvikner umiddelbart til og svømmer hurtig av sted. Det er tydelig at den er glad for hjelpen, for den neste timen hopper og spretter den med enorme plask der ute på havet. Som om den vil takke for hjelpen.

Og det er kanskje også det den gjør, for som den lille piken sier avslutningsvis i videoen;

– Mamma, jeg vet hva det er den gjør, sier hun.

– Hva da, kjære? spør moren.

– Den viser oss at den er helt fri, sier datteren.

Denne hvalen var heldig og fikk den hjelpen den trengte i tide. Hadde det gått kanskje bare en liten time til, er det ikke sikkert utfallet hadde vært det samme, og den hadde lidd en langsom og smertefull død. Alene ute på havet.

LES OGSÅ: Dykkeren oppdager en hval som er i store smerter – Han innser at han må agere raskt!

Du kan selv se hva som skjedde i videoen nedenfor:

Hvordan fiskegarnet har havnet ute på havet kan vi bare spekulere i, men det er alltid godt å se når mennesker kan hjelpe dyr som har problemer. Tenk hvis alle var like omtenksomme som denne fine familien. Ekte dyrevenner, spør du oss. Del og lik hvis du er enig.