mandag, juni 1, 2020

Da faren med syk baby gikk tom for sykedager ble kollegaene hans kreative

Mest lest nå

Sliter du med tørre og slitne føtter? Sjekk ut dette geniale trikset

Det er nok ingen overraskelse at føttene våre er svært viktige kroppsdeler, og følgelig også trenger stell og pleie for å fungere optimalt. Sunne...

David Green jobber som historielærer. Siden datteren hans på 16 måneder fikk kreft for et halvt år siden, har han brukt opp alle sykedagene sine. Da gikk kollegene hans sammen og donerte 100 sykedager.

David jobber på The Mae Jemison High School i Huntsville i Alabama. Datteren hans, lille Kinsley, er diagnostisert med akutt lymfatisk leukemi. Kinsley får behandling på et sykehus nesten 17 mil fra der de bor. David ønsker å være sammen med datteren sin så mye han kan, men når sykedagene hans var brukt opp, hadde han ingen annen mulighet enn å bli hjemme og jobbe.

far og datter
Foto: Privat/Facebook


Får kun én sykedag i måneden

David får kun én sykedag i måneden. Men familien trengte 40 dager for å få det til å gå rundt. Davids kone, Megan, postet et innlegg på Facebook for å se om noen hadde noen sykedager til overs som de kunne gi bort.

«Vi ble helt overveldet over responsen vi fikk med sykedagene. Vi håpet vi kunne få et par dager, slik at han kan være her en gang i uka», sier Megan Green, Kinsleys mor til CNN.

«Det er en stor velsignelse og vi kan ikke vente til vi er i posisjon til å gi tilbake og hjelpe andre», sier hun videre.

far og datter
Foto: Privat/Facebook

Har kreft selv, donerte to dager

Wilma DeYampert er assisterende rektor ved Lakewood barneskole. Hun jobber i samme skoledistrikt som David. Hun så posten på Facebook, og bestemte seg for å donere to sykedager. Det er alt hun har mulighet til, siden hun selv fikk brystkreft i februar.

«Jeg kan ikke forestille meg å ha et sykt barn, og å være borte fra det», sier Wilma til CNN.

«Så, jeg tenkte at dette var det riktige å gjøre. Min mor sa alltid: Du trenger ikke være rik for å hjelpe noen», sier hun videre.

LES OGSÅ: 20-åringen døde av leukemi – les den rørende avskjeden hans

datter
Foto: Privat/Facebook

Vanskelig å være syk lærer i USA

De fleste lærerne i USA har kun én sykedag i måneden. Er de borte flere dager enn det, får de ikke betalt. Mange lærere har dermed ikke råd til å være hjemme når de er syke, eller ta seg fri for barnefødsler og liknende.

Siden lærerne i USA tjener dårlig, er det kun et fåtall som har råd til å legge opp penger slik at de kan ta sykedager uten lønn ved behov.

129,767FansLik
1,363FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter