Hjem Historier fra livet Da femåringen tømte sparegrisen var bestemoren rask med å spørre henne hva hun skulle bruke pengene til: Svaret ga henne tårer i øynene…

Da femåringen tømte sparegrisen var bestemoren rask med å spørre henne hva hun skulle bruke pengene til: Svaret ga henne tårer i øynene…

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Venninnen hadde ikke penger til skolemelk – førsteklassingen tømte sparegrisen sin og samlet inn mer enn 190.000 kroner.

Da 5 år gamle Sunshine Oelfke tømte sparegrisen sin, var bestemoren hennes, Jackie Oelfke, rask med å spørre henne hva hun hadde tenkt å gjøre med pengene. Hennes enkle svar fikk Oelfke til å få tårer i øynene, skriver Today.

Jackie forteller at barnebarnet sa hun skulle ha med pengene til skolemelk. Bestemoren forklarte Sunshine at hun allerede hadde betalt for melken hennes.

– Men mammaen til vennen min har ikke penger til melk. Det har jeg, svarte femåringen.

Foto: privat

Bestemoren til Sunshine forklarer at barnebarnet drev og sparte til et akebrett. Men hun var rask med å bla opp for vennen.

Dagen etter fulgte bestemoren henne til skolen, og forklarte barnas lærer, Rita Hausher, hva pengene var til. Lærerinnen som selv ofte har dekket skolemelk for barna som ikke har hatt penger til det ble rørt over Sunshines omtanke for venninnen.

Foto: Privat

– Jeg har alltid blitt lei meg og trist når jeg har måttet si nei til en elev som spør om de kan få melk, sier Hausher.

– Takket være Sunshines vennlighet mot en annen elev, har det vokst så mye at det nå inkluderer alle, noe som gjør hjertet mitt glad, sier lærerinnen.

Etter at Jackie hadde levert barnebarnet og melkepengene på skolen, satte hun seg nemlig ned og laget en GoFundMe-konto, i håp om å få inn 800 dollar slik at de kunne dekke melkepengene til Sunshines klasse hele den andre semesteret av skoleåret.

Hittil har fremmede donert nær 20.000 dollar, noe som tilsvarer rundt 190.000 kroner.

– Pengene vil forbli hos Sunshine etter hvert som hun går videre, og de vil sørge for at vennene hennes får melk, sier bestemoren.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com