Hjem Familie Da flyforbudet ble innført seilte Juan over Atlanterhavet for å være sammen med sin 90 år gamle far

Da flyforbudet ble innført seilte Juan over Atlanterhavet for å være sammen med sin 90 år gamle far

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Da flyforbudet ble innført som følge av korona-epidemien seilte 47 år gamle Juan tvers over Atlanterhavet fra Portugal til Argentina for å være sammen med sin 90 år gamle far.

Juan Manuel Ballestero fra Argentina befant seg på den den portugisiske øya Porto Santo da spredningen av Covid-19 økte kraftig internasjonalt. Da flyforbudet ble innført på grunn av koronavirus-pandemien kastet 47-åringen loss og la ut på en 85 dager lang seilas over Atlanterhavet for å være sammen med sin 90 år gamle far.

– Jeg ønsket å gjøre alt for å komme hjem. Det viktigste for meg var å være sammen med familien, sier Juan ifølge LadBible til The New York Times.

Han kunne ha blitt liggende og slappet av på den pittoreske øya, men orket ikke tanken på å være borte fra familien under pandemien.

Dermed lastet den 47 år gamle seileren opp med hermetikk, frukt og ris før han satte seil. Det manglet ikke på advarsler fra venner og familie. Myndighetene i Portugal sa han ikke fikk lov å komme inn i landet igjen hvis han måtte returnere.

– Jeg kjøpte meg en enveisbillett, og det var ingen vei tilbake, kommenterer han.

Selv for en erfaren seiler som Juan var det unike utfordringer knyttet til denne reisen.

Havnene ville ikke tillate ham å legge til og fylle på med drivstoff og mat, og tanken på hvordan det kunne gå om han selv plutselig skulle bli syk av viruset mens han befant seg alene på en seilbåt ute på havet var skremmende.

– Jeg var ikke redd, men jeg var veldig usikker. Det var veldig rart å seile midt i en pandemi når menneskeheten vaklet rundt meg, sier han og legger til at han tenkte på om dette ville være hans siste tur.

Naturligvis var også familien hans hjemme i argentinske Mar del Plata bekymret.

– Usikkerheten om ikke å vite hvor han var i noen og femti dager var veldig tung. Men vi var ikke i tvil om at dette skulle gå bra, sier faren Carlos.

Juan seilte fra Porto Santo i Portugal til Mar del Plata i Argentina

Og selv om det var mange tunge og ensomme timer underveis, så viste deg seg at pappa Carlos hadde rett. Han sto på kaien og hilste sønnen velkommen 17. juni da han la til kai med sin 29 fots Ohlson-seilbåt.

– Å komme inn i havnen min der min far har seilbåten sin, og hvor han lærte meg å seile, det ga meg smaken av et fullendt oppdrag, sier Juan

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com