Hjem Kjendisnytt Da fotballspiller Dagfinn Enerly ble lam, fryktet han at kona skulle forlate han

Da fotballspiller Dagfinn Enerly ble lam, fryktet han at kona skulle forlate han

Dagfinn Enerly (46) og kona Mona (41) har vært sammen i over 25 år. Da Dagfinn ble lam, var hans største frykt at hun skulle forlate ham. Men Mona var ikke inne på tanken en gang.

Dagfinn og Mona møttes høsten 1993. Dagfinn var hjelpetrener for damelaget Grei i Oslo. Mona spilte på laget. Dagfinn, som da var 20 år, likte Mona veldig godt. Mona var bare 16 år på dette tidspunktet. Det skriver VG.

Dagfinn tok mot til seg, og ba Mona ut på kino. Men Mona svarte nei. Hun hadde kjærlighetssorg, og var ikke klar for et nytt forhold. Men Dagfinn ga seg ikke. Da det nærmet seg jul, lurte han på om hun ville være med og kjøpe julegaver. Og det ville hun. Og før julen kom, var de to sammen.

Like forelsket i dag

«Rommet mitt hadde vindu mot gata, jeg satt og kikket ut og ventet på at Dagfinn skulle komme på besøk. Jeg kan ennå huske den deilige, kriblende følelsen i magen. Og tenk, jeg er like forelsket i ham i dag. Han er mitt livs kjærlighet, og min aller beste venn», sier Mona til VG.

LES OGSÅ: Anne-Kat. Hærland forteller: – Har slitt med depresjon i 20 år

Men så skulle Monas familie flytte. Mona ville ikke forlate kjæresten, og de ble enige om at Mona kunne flytte hjem til Dagfinn og hans foreldre. Der bodde de sammen fra Mona var 16 til 18. Da leide de seg en leilighet og flyttet inn i den. I år 2000 giftet de seg, og tre år senere kom tvillingjentene Mia og Amanda til verden.

Den tragiske ulykken

Men 2005 snudde livet helt for den lille familien. Lørdag 29. oktober 2005 gikk Dagfinn i bakken under en fotballkamp mot Start. Det ble konstatert brudd i nakken, og lammelse. I den første tiden etter ulykken, klarte Dagfinn bare å bevege øyelokkene. Dagfinn forteller at han ble livredd for at Mona skulle ta med seg døtrene og forlate han.

«Det øyeblikket jeg forstod at hun ville gå denne lange veien sammen med meg, kommer jeg aldri til å glemme. Måten hun har stilt opp på i alle disse årene, er jeg uendelig takknemlig for. Jeg hadde ikke vært i nærheten av å være der jeg er i dag, uten Mona. Vi har sett ekteskap i liknende situasjoner som har røket. Vi har derimot kommet enda nærmere hverandre. Mona er ungdomsforelskelsen som vil vare livet ut», sier Dagfinn.

Dagfinn oppdaterer jevnlig kontoen sin på Instagram, og det er ikke vanskelig å se at kona og familien betyr mye for han.

Dagfinn og Mona har nå vært gift i 22 år.

– Jeg skal gå igjen

Det har gått 17 år siden den fatale ulykken. Men Dagfinn er hundre prosent sikker; han skal gå igjen. Målet har vært det samme helt siden ulykken inntraff, og han er overbevist om at han skal klare det.

– Det går fremover, men det går sakte, sier han i et intervju med ABC Nyheter.

Samtidig avslører han at drømmen er å spille fotball igjen. Om så bare for noen minutter.

– Jeg er overbevist om at en dag skal disse beina brukes igjen. Jeg har jo ikke lagt opp. Drømmen min er å spille to minutter av en fotballkamp igjen.

Fikk korona

I mai 2021 fikk familien Covid-19 i huset. Det hadde vært skrekken til Dagfinn.

– Helt fra nyheten kom om at viruset var i landet, hadde jeg bestemt meg. Dette skulle jeg ikke ha. Jeg har nedsatt lungekapasitet, og det ville jeg ikke «kødde» med. Jeg og familien tok alle våre forholdsregler, men jeg ble smittet allikevel. Det er noe jeg ikke unner min verste fiende engang, forteller han til Dagbladet.

Da han ble smittet kjente han seg bare litt uggen og slapp.

– Da lukt- og smakssansen forsvant også, forstod jeg kjapt hva det var. Det var først med den tredje testen at den slo positivt ut. Jeg har hørt om flere som har testet negativt, og som har slått seg til ro med det. Så er de egentlig smittebærere, sier Enerly til avisa.

Han hadde litt feber, og mistet smak- og luktesans i noen dager. Enkelte netter lå han våken og øvde seg på pusteteknikker, når han merket at han trengte mer luft.

Samtidig opplever den sosiale og folkekjære eks-proffen at isolasjonen har tæret på. Han som normalt er en aktiv og sosial mann ble plutselig isolert. Først for å unngå sykdommen – og deretter i karantene med sykdommen. Enerly gleder seg til å både se og klemme folk igjen.

– Jeg har vært ordentlig nede i kjelleren psykisk. Jeg var slapp, sliten og orket ingenting, og da ble det til at jeg bare satt og stirra på den «boksen». (red. anm: TVen), sier han til Dagbladet.

Det var Mona og de to tvillingdøtrene som bygget han opp igjen, og fikk han med på gjøremål.

– Gradvis klarte de å endre tankene mine, og sammen klarte vi å komme oss tilbake til normalen igjen, sier han til avisa.

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com