lørdag, februar 22, 2020
Dyr Da hunden Tika forsvant, stilte 16 frivillige opp på...

Da hunden Tika forsvant, stilte 16 frivillige opp på selveste julaften for å lete etter henne

-

Familien Markussen dro opp på hytta i Skagvassdalen på Bjørnfjell fredag før jul. Den ett år gamle jämthunden Tika var med. Men samme dag som de kom til hytta, slet hunden seg løs og forsvant.

«Vi gikk ut og lette etter spor. Vi kjørte ned veien mot riksgrensa for å se etter henne, men måtte snu da sikta ble dårlig», forteller June Markussen til NRK.

Dagen etter var det veldig dårlig vær. Men familien lette hele dagen. De prøvde også å ringe politiet og Røde Kors, men uten hell. Søndagen kom, og Tika var fortsatt savnet. Familien fortsatte å lete, men måtte til slutt dra hjem, uten hunden.

«Det var surrealistisk å dra hjem uten hunden vår. Da det senere ble gjort funn av jervespor og blod, tenkte vi at dette var slutten for henne», sier June.

Foto: Privat

Stilte opp på julaften

Familien delte mange savnetmeldinger i sosiale medier. På selveste julaften stilte 16 frivillige opp for å lete etter Tika. Det var folk fra blant annet fra Ankenes Røde Kors og Norsk Folkehjelp, samt private folk som hadde sett meldingene på Facebook.

«Det var venner, naboer, kolleger og folk vi ikke kjente. De brukte julaften på å lete etter vårt kjæledyr! Det var fantastisk», sier June.

Noen hadde også med seg drone. Men Tika var fortsatt ikke å finne. Andre juledag var hun fortsatt savnet, og antallet frivillige som lette etter henne var nå oppe i 25.

Foto: Privat

Ble funnet langs veien

Utpå dagen fredag fikk familien en telefon de aldri kommer til å glemme. En familie på vei hjem fra juleferie i Narvik, hadde sett en hund langs veien.

«Vi kjørte hjem fra juleferie og så at det lå noe på veien. Vi stoppet opp og så fort at det var henne da det har blitt delt så mye bilder i sosiale medier. Så da gikk jeg ut og fikk henne inn i bilen og kontaktet familien hennes», forteller Camilla Ekeland Sollie til NRK.

Foto: Privat

– Fantastisk og veldig rørende

Familien Markussen takker alle som har stilt opp og lett etter Tika.

«Vi tok med Tika til dyrlegen. Hun var tynn etter en uke på rømmen, og var også litt sår på potene sine. Men ellers i god form», sier June og fortsetter:

«At så mange stilte opp for at dette skulle få en lykkelig slutt, er fantastisk og veldig rørende.»

LES OGSÅ: Hunden Jack var forsvunnet i 4 år – Se den tårevåte videoen da Jack og eieren gjenforenes

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...