Hjem Historier fra livet Da jeg mistet moren min, mistet jeg en del av sjelen min

Da jeg mistet moren min, mistet jeg en del av sjelen min

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Min mamma var alt for meg, og jeg jages av tanken på at jeg kanskje aldri fikk fortalt henne hvor høyt jeg elsket henne. Jeg savner henne hver eneste dag og jeg skulle ønske jeg kunne fortalt henne det.

Slik begynner Jisha Josephs tekst om savnet etter sin avdøde mor. Teksten er publisert på nettsiden Daily Shared.

«Jeg kommer aldri til å glemme dagen jeg mistet mammaen min. Jeg husker hvert eneste øyeblikk fra den dagen så klart at jeg ikke kan viske det ut av hukommelsen min om jeg så ville. Fra den grå himmelen til bladene på hennes favorittliljer som hang ned under vekten av nattens regnskyll. Det var som om jorden selv hvisket om hennes bortgang. Og hvorfor ikke, hun var en fenomenal kvinne som spredte så mye glede til alle som krysset hennes vei. Jeg har ofte fått høre at jeg ser ut som henne, men der slutter også våre likheter. Jeg kan bare håpe på å bli halvparten av den kvinnen hun var», skriver Jisha.

Faren forlot dem

«Da jeg vokste opp, manglet jeg og min søster ingen ting. Faren vår forlot oss da vi var 9 og 12 år gamle. Vi hadde sett han såre mamma mange ganger når han var full. Han ga henne skylden for alt som gikk galt i livet hans. At han forlot oss, var det beste han kunne ha gjort for oss, og vi har aldri tatt skade av å vokse opp uten en far.

mor og datter

«Mamma var alt.» Illustrasjonsfoto fra Canva

Mamma var vårt alt. Den kvinnen oppdro oss alene uten å klage en eneste gang. Aldri bleknet smilet hennes foran meg eller min søster, selv om møtte mye motstand.»

«Hvem skal jeg gråte hos nå?»

«Hvor skal jeg nå gå, når jeg har en dårlig dag? Hvem sin skulder skal jeg gråte på når liljene i restauranten minner meg om henne? Visste hun hvor mye hun betydde for meg? Visste hun at jeg ville bli helt lost uten henne?

Kanskje gjorde hun det. Hun hadde en helt spesiell måte å lese tankene mine på, til og med når jeg gjorde alt jeg kunne for å skjule dem for henne. Kanskje hun fortsatt passer på oss? Kanskje leser hun ordene mine, før jeg skriver dem ned?

mor og datter

«Hvem skal jeg gråte hos nå?». Illustrasjonsfoto fra Canva

Hvis du gjør det, mamma, vil jeg du skal vite hvor takknemlig jeg er for å ha blitt oppdratt av noen så fantastisk som deg. Jeg elsker deg, mamma, og jeg kommer til å savne deg hver eneste dag av livet mitt.»

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Om Sosialnytt

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg


Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com