Forsiden Inspirerende Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye...

Da Jenny fikk ansvaret for kostholdet på dette gamlehjemmet ble det nye tider for beboerne

Jenny Jönsson er en 42 år gammel kvinne. Til daglig jobber sykepleieren på et gamlehjem i Sverige. Da hun fikk ansvaret for kostholdet på gamlehjemmet, ble det nye tider for beboerne.

Jenny ble raskt oppmerksom på det hun mente var en nitrist matservering på gamlehjemmet som heter Hylliehjemmet.

Til svenske Expressen forteller hun:

Reklame

På ungdomsskolen var jeg nok en av elevene med dårligst karakter i matlaging. Men jeg ble svært interessert i mat da jeg begynte å jobbe på en avdeling for demente. Jeg merket meg hvor kjedelig maten var. Det ble servert en trist tallerken med lite saus og ingen grønnsaker.

Budsjett trenger ikke å være et hinder

Som mange andre offentlige instanser så sliter Hylliehjemmet med lave og trange budsjetter. Men Jenny brukte sine kreative evner for å piffe opp maten til de eldre, uten at det nødvendigvis trenger å sprenge budsjettene. På Facebook publiserte hun et bilde av hva som nå møter beboerne på Hylliehjemmet.

Kosthold gamlehjem
Foto: Facebook

– Det går om man vil. Det er ikke så avansert det vi gjør, men mat kan se tiltalende ut bare man bruker litt energi på å tilberede den. Når jeg blir gammel vil også jeg ha det slik, forteller hun videre til Expressen.

LES OGSÅ
Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek - Imponerende
LES OGSÅ
Hun gjør det over 100 år gamle treet om til et bibliotek - Imponerende

Jenny har også benyttet seg av den velkjente brukermedvirkningen som beskrives i alle lærebøker innenfor helse og omsorg. Hun involverer de eldre i matlagingen. Hver eneste uke starter med at beboerne får spille inn sine ønsker til hvordan menyen skal se ut, og de får velge hvilke retter de eventuelt har lyst til å bidra med å lage selv.

Med Jennys kreativitet har en kjedelig meny blitt snudd til en meny som blant annet inneholder hjemmelaget potetstappe, hjemmelagde kjøttboller og desserter som sjokolademoussé med whiskey. Og det uten at budsjettet har måtte lide.

Kosthold gamlehjem
Foto: Facebook

Gamlehjemmet har observert en endring hos de eldre etter at Jenny startet prosjektet sitt. Det er mer glede og engasjement på avdelingen enn tidligere.

Nå arbeider Jenny med å spre kunnskap rundt mat og ønsker å dele viktigheten av å servere tiltaltende måltider, samtidig som man innvolverer de som faktisk skal spise maten. Hun skal informerer flere arbeidsgrupper i Sverige om hvordan hun har tenkt på Hylliehjemmet.

Synes du flere norske gamlehjem burde se på hva Jenny har fått til? Del i så fall saken videre på Facebook! 

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Deilig rett med blomkål og andre godsaker – denne smelter på tungen

Blomkål er nydelig å bruke i matretter. Ikke bare er det godt, men også skikkelig sunt. Her skal du få en litt annerledes, men...

Politiet er oppgitt over publikum: -Mer opptatt av å filme enn å hjelpe

En kvinne i Stavanger lå på bakken med brukket ankel og sterke smerter. Publikum var mest opptatt av å filme. Politiet er ikke imponert. Etter melding...

Slåsskamp mellom russ på gresk ferieøy – Norsk mann siktet for drapsforsøk

En norsk tenåring skal være pågrepet og siktet for drapsforsøk på den greske ferieøya Ios. Pågripelsen skjedde etter en slåsskamp mellom to norske russ...

Ny studie viser at å være sammen med gode venner kan forlenge livet

Ser du etter den perfekte unnskyldning til å samle noen venner og nyte et godt glass med vin? Vel, da har vi nettopp hva...

Brannvesen fikk nok etter dødsulykke. Slik håndterte de forbipasserende som filmet ulykken

Etter en dødsulykke på A3-motorveien i Tyskland bestemte brannvesenet seg for å ta en ganske usedvanlig metode La det være sagt med det samme -...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT