lørdag, april 4, 2020

Da jenta på åttende trinn fikk i oppgave å regne ut sin BMI, satt hun læreren kraftig på plass

Mest lest nå

Henriette Steenstrup i viruskrangel med Henriette Lien

Henriette Steenstrup reagerer kraftig på en del ting Henriette Lien skriver om koronaviruset på Instagram-kontoen sin. Hun mener Lien mangler dømmekraft og sprer usannheter. -...

Ida Gran-Jansen (32) blir mamma igjen – avslører kjønnet

Kjendisbaker Ida Gran-Jansen (32) og samboer Eirik Lyssand venter sitt andre barn til sommeren. Ida avslørte selv den store nyheten på sin Instagram-profil. "Halvveis til...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Denne jenta reagerte kraftig på skoleoppgaven der hun skulle regne ut sin egen BMI. Svaret hennes på oppgaven, går viralt, og burde gitt henne en A+.

«Hva er BMI?» «Regn ut din BMI.»

Slik så oppgaven ut. Jenta, som går i åttende klasse leverte inn et svar jeg vil tro læreren hennes sent vil glemme.

Jenta er anonym, men oppgavesvaret hennes, går nå viralt på Facebook. Posten ble opprinnelig lagt ut for tre år siden, men folk fortsetter å dele den. Det skriver Revelist.

Foto: Facebook

En utdatert metode

Dette er jentas svar på oppgaven:

«BMI er en utdatert måte å definere normalvekt, undervekt, overvekt og fedme, ved å dele en persons høyde på vekten», skriver hun.

Så viser hun til en studie, der det kommer frem at BMI ikke tar høyde for en persons sammensetning av fett og muskler.

«BMI er en utdatert måte å bestemme en persons helse på, og det er en målemåte som ikke burde bli brukt i en skolesetting der elevene allerede har dårlig selvtillit knyttet til deres unike kropper», skriver hun videre.

Foto: Facebook

Følte seg tykk

Eleven fortsetter:

LES OGSÅ: Den pensjonerte læreren har skrevet et brev som er stilet til alle foreldre

«Så, jeg har ikke en gang tenkt å åpne laptopen min for å regne ut min BMI. Og nå skal jeg fortelle deg hvorfor. Så lenge jeg kan huske, har jeg vært en stor jente, og det lever jeg helt fint med. Jeg er sterk og kraftig», skriver hun, og fortsetter:

«Men ved begynnelsen av året, begynte jeg å få dårlige tanker når det ble snakk om kroppen min. Jeg kunne gå med fire bh-er for å skjule fettet på ryggen, og jeg kunne surre bandasjer rundt magen min for å se tynnere ut.»

Foto: Facebook

Dro til legen

Eleven skriver videre at mammaen hennes ble bekymret for henne, og tok henne med til legen. Legen spurte henne ut om kostholdet, og om hvor aktiv hun var. Han tok noen prøver, og konkluderte med at jenta var i god form.

«Han sa at selv om jeg var litt overvektig, var han ikke det minste bekymret for helsen min. Så derfor regner jeg ikke ut BMI-en min, fordi legen min, en mann som har studert barns helse i åtte år, sa til meg at høyden og vekten min er helt fin», skriver hun.

«Min kropp er perfekt og nydelig»

Jenta avslutter med følgende avsnitt:

«Jeg har akkurat begynt å like kroppen min, sånn som jeg skal, og jeg har ikke tenkt å la en utdatert kalkulator og en gymlærer ved ungdomsskolen fortelle meg at jeg er overvektig, fordi det er jeg ikke. Du har ikke noe med min BMI, fordi min kropp og BMI er perfekt og nydelig, akkurat slik de er.»

LES OGSÅ: 11 år gamle Petter skrev bok om hvordan forstå kvinner – konklusjonen gikk viralt

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter

Eyvind Hellstrøms varsku: – Det er en krise

Eyvind Hellstrøm (71) er bekymret for restaurantbransjens fremtid. Nå som mange spisesteder har måttet stenge dørene, kan det bli tøft for mange å starte...