torsdag, april 9, 2020

Da knivdesperadoen kom for å drepe barna på biblioteket, visste 75-åringen nøyaktig hva han skulle gjøre

Mest lest nå

Mette-Marits påskehilsen fra toppen

Det blir en annerledes påske for mange av oss. Det gjelder også kongefamilien. Mens kongeparet tilbringer påsken på Kongsseteren, holder også kronprinsparet seg i...
Artikkelen fortsetter etter annonsen

Krigsveteran James Vernon fra Morton i Illinois stoppet knivdesperadoen som hadde sett seg ut 16 barn han ville drepe på det lokale biblioteket. 

Tilbake i 2015, var James på biblioteket for å lære bort sjakk til en klasse på 16 elever. Han var midt i undervisningen da 19 år gamle Dustin Brown kom inn.

Han kom løpende inn, bærende på to kniver. Han ropte at i dag ville han drepe barn. Det skriver Pekin Daily Times.

Foto: facebook

Livet hans «sugde»

Men det hadde ikke James tenkt å la den unge mannen få gjøre. Veteranen reagerte instinktivt.

«Jeg prøvde først å snakke med han. Jeg prøvde å roe han ned», sier James.

«Jeg fikk oppmerksomheten hans bort fra barna, og det roet ham litt. Jeg spurte han om han var fra Morton, om han gikk på videregående skole. Jeg spurte hva problemet hans var. Han svarte at livet hans «sugde», sier James videre.

Foto: facebook

Ble skadet i basketaket

Så satte den unge mannen fart igjen og løp mot barna. James husket kniv-treningen han lærte i militæret 50 år tidligere. Og selv om James aldri noen sinne hadde vært i kniv-kamp, var det tydelig at all treningen hadde satt seg. James avvæpnet mannen og fikk holdt ham fast.

Dessverre ble James skadet i basketaket. 19-åringen fikk skåret over to arterier i James arm.

Likevel klarte James å holde mannen nede til en ansatt ved biblioteket fikk tatt knivene ut av hendene hans og ringt til politiet.

Skulle drepe alle 16 barna

Gjerningsmannen fortalte senere til politiet at han hadde misslykkes med oppdraget å drepe alle. Han innrømmet også at han hadde brukt to uker på å  planlegge å  drepe barna og så seg selv.

James kone, Hanna, fikk seg en skikkelig støkk etter hendelsen. Men hun var likevel stolt av mannen sin og det han hadde gjort.

«Jeg hadde blitt veldig skuffet dersom han hadde krøpet under bordet», sa hun til mediene etter hendelsen.

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Siste nyheter