in

Da Lisa (28) gikk ned 20 kilo – Deler «trikset» med andre

Skjembilde Instagram @lisasalberg

I mange år holdt Lisa Salberg Amundsen seg langt unna både pasta, pizza og brød. Men selv med strenge dietter slet hun med å gå ned. Vendepunktet kom da hun droppet diettene.

– Jeg hadde et veldig usunt forhold til mat og levde konstant på dietter. Folk som kjenner meg vet hvor streng jeg var med meg selv når det kom til karbohydrater, og jeg takket alltid nei til ting som poteter, pizza, pasta og brød.

Dette sier Lisa Salberg Amundsen i et intervju med lokalavisa Romerikes blad.


28-åringen har hatt diabetes i mange år, og begynte å spise lavkarbo-diett.

Lavkarbokosthold innebærer at andelen karbohydrater i kosten reduseres til fordel for økt inntak av proteiner og/eller fett. Lavkarbokosthold anvendes for vektnedgang eller vektstabilisering. Ifølge Wikipedia anser man lavkarbo som et kosthold der inntaket av karbohydrater er redusert til et inntak tilnærmet null til og med 150 g per dag.

Der hvor inntaket er så lavt at ketose oppstår så snakker man om ketogene dietter, som er en av mange retninger innen lavkarbo. Foruten vektkontroll brukes lavkarbokosthold også medisinsk i behandling av pasienter med epilepsi og diabetes, til tross for at anvendelsen er omdiskutert. 

–Jeg gjorde det imidlertid kanskje ikke helt riktig, for resultatet ble at jeg sakte, men sikkert gikk litt opp i vekt, ikke ned, forteller 28-åringen til RB.

Hun viser blant annet til at hun ofte spiste nøtter når hun var litt sulten. I lengen tror hun det har ført til at hun fikk i seg alt for mye fett og kalorier.

Salberg Amundsen opplevde imidlertid årene med strenge diettkrav som temmelig slitsomt. En dag fikk hun rett og slett bare nok, og bestemte seg for å gi litt mer blaffen og spise normal mat uten større begrensninger. Da fikk hun seg en overraskelse:

På forholdsvis kort tid har hun gått ned cirka 20 kilo.

– Jeg så at vekta begynte å gå nedover, og den gikk faktisk ganske mye nedover på kort tid også. Jeg tror det handler om at jeg spiser færre kalorier nå når jeg ikke er på diett, selv om jeg spiser både like mye, om ikke mer, og unner meg søtsaker hvis jeg har lyst på det nå, sier hun.

I tillegg til å ha et helt vanlig kosthold der ingen ting er «bannlyst», så trener hun også mindre hardt enn før.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Ragnhild forsker på lykke – 5 ting som gir deg mest lykke

T Rex-kraniet solgt – Sjekk prisen