lørdag, juni 6, 2020

Da miljøterapeutene på skolen kunne miste jobben, skrev eleven (10) et brev til politikerne

Mest lest nå

22 miljøterapeuter som jobber i grunnskolen i Skien står i fare for å miste jobben sin. Det likte den ti år gamle jenta svært dårlig. Så dårlig at hun bestemte seg for å skrive et brev til politikerne.

«Hei. Jeg synes det er dumt at miljøterapeutene skal slutte å jobbe. Uten miljøterapeuter vil det bli mer mobbing. Da vil flere og flere barn ikke få det noe bra på skolen. De vil grue seg til skolen», skriver jenta i brevet, ifølge Fontene.

Foto: Privat


Hjalp henne da hun ble mobbet

«Miljøterapeuter hjelper til med at barn skal ha det bra på skolen. Miljøterapeuten på skolen min hjalp meg til å tenk pytt pytt og reise meg opp igjen når jeg falt. Hun hjalp meg også med gymen. Jeg måtte bytte skole fordi jeg ble mobba, men jeg hadde det ikke noe bra på den nye skolen heller. Men miljøterapeuten hjalp meg og jeg har aldri hatt det bedre enn nå. Jeg er sikker på at de har hjulpet mange andre barn og bare tenk på alle som de kan hjelpe i fremtiden. Men de kan ikke hjelpe noen hvis vi slutter med å ha dem», skriver jenta videre.

Skrev brevet helt selv

Jenta ønsker å være anonym. Moren hennes forteller at datteren kom hjem fra skolen og gråt og var lei seg etter at hun hadde fått vite om miljøterapeutene som stod i fare for å miste jobben ved skolen.

LES OGSÅ: Denne jenta ble mobbet for håret sitt – læreren hylles for sin kreative løsning

«Jeg synes brevet er rørende, skrevet fra hjertet uten hjelp fra noen voksne», sier moren hennes.

Jentas mor forteller videre hvordan miljøterapeuten på skolen jobber for å bygge opp selvfølelsen til datteren.

«Miljøterapeuten lærer henne blant annet å skate og bruker det til å gi henne mestringsstrategier. Nå får hun også til noe som de andre i klassen beundrer», forteller hun.

Har fått godt hjelp

Jenta forteller til Fontene at hun tidligere ble mobbet og følt seg utestengt:

«Før var det vanskelig å finne noen å være sammen med, men nå har jeg mange å være med i friminuttet. Miljøterapeuten har hjulpet meg veldig. Mange av elevene har forbedret seg, for det kan jo alle! De jeg ikke likte så godt er blitt veldig snille, og jeg har lært meg å tenke «pytt pytt» noen ganger», sier jenta.

LES OGSÅ: Far oppdaget at datteren mobbet på sosiale medier – tok et kontroversielt valg

129,804FansLik
1,372FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter