Hjem Fremhevet Da moren (82) ble syk slapp sønnen (62) alt han hadde i hendene og flyttet hjem: -Nå er det min tur å passe på henne

Da moren (82) ble syk slapp sønnen (62) alt han hadde i hendene og flyttet hjem: -Nå er det min tur å passe på henne

Allerede som ung gutt ønsket Ronnie Lindholm seg vekk fra de dype skogene i Västerbotten langt nord i Sverige. Ronnie ønsket å et annet liv, et byliv, og helst i kombinasjon med sol og varme. Etter noen år i Uppsala slo han seg ned i Stockholm.

– Jeg bodde 34 år i Stockholm og likte jobben, fritiden og familien veldig godt. Jeg var helt sikker på at jeg aldri ville flytte tilbake til Västerbotten igjen, sier Ronnie til Aftonbladet.

Til tross for at Ronnie har bodd 670 kilometer lenger sør det meste av livet har han og moren alltid hatt nær kontakt.

Klokken sju hver morgen ringte han til henne for å høre hvordan det sto til.

– Vi snakker om alt, stort som lite, og hver sommer dro jeg opp for å besøke henne.

Da Ronnie kom opp til Granö sommeren 2018 hadde moren, Britta, problemer med knærne. Hun kom og møtte ham med den nye rullatoren sin.

– Det føltes ikke bra i det hele tatt. Hun bor i et stort hus og har en bratt bakke opp til inngangsdøren. Hun er en tøffing, men å leve slik er nesten umulig, sier han til den svenske avisen.

Ett nära band mellan mor och son. Det kan man utan tvekan säga att Ronnie Lindholm och hans mamma Britta Rydman har. En…

Posted by Västerbottens-Kuriren on Wednesday, January 6, 2021

Dermed begynte Ronnie å tenke. Det var ennå noen år igjen til han skulle gå av med pensjon, men barna var voksne. Og som han selv sier til avisen:

– Egentlig var ikke dette en vanskelig avgjørelse. Mamma har vært der for meg hele livet, så nå var det min tur å hjelpe henne, sier han.

Leiligheten i Stockholm ble overtatt av Ronnies voksne barn. Han gikk av med førtidspensjon og gjorde det han aldri hadde trodd skulle skje: Satte seg i bilen og flyttet hjem til Granö.

Senere skulle det også vise seg at moren hadde to hoftebrudd. Hun ble dermed avhengig av Ronnie til alt.

– Jeg er så utrolig glad og takknemlig for at han hjelper meg slik at jeg kan bli boende her. Jeg kjenner meg trygg og vel ivaretatt, sier Britta.

LES OGSÅ: Ada (98) flyttet inn på gamlehjemmet for å være nær sin 80 år gamle sønn

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com