in

Da paret fant en hel haug med penger gjemt under plenen, skjønte de at eiendommen deres ikke alltid hadde vært et fredelig sted…

Foto: Facebook

Et ektepar fra New Jersey fikk seg en overraskelse da de skulle fikse plenen. Da de begynte å grave fant de plutselig en hel haug med penger!

Ekteparet Gilson som eier et lite hus bestemte seg for å renovere den temmelig slitte og uflidde hagen utenfor huset. Dette skriver Daily Mail.

De leide en minigraver for å få jobben gjort, og vi vil tro de gjorde store øyne da de plutselig begynte å grave opp dollarsedler fra plenen sin.

Først trodde Rick at de runde «tingene» i jorden var en eller annen form for ugress. Men da han tok dem nærmere i øyesyn skjønte han at det var sammenrullede dollarsedler.

10- og 20-dollarsedlene lå pent rullet sammen, og var pakket inn i brunpapir. Det ser ut som pengene har lagt i en krukke under den ene skiferhellen i hagen.

Alt i alt gravde ekteparet opp rundt 1000 dollar i sedler fra 1930-tallet. Det tilsvarer omtrent 10.000 norske kroner. Det er et beløp folk ikke ville kimset av i dag, og i 1930-målestokk snakker vi om virkelig store verdier.

Alle sedlene var fra 1934 – noe som betyr at de kan ha vært der i mer enn 80 år. Men det at alle hadde samme årstallet var også ganske mystisk: Dersom man kikker gjennom pengene man har i lommen så vil de normalt ha flere ulike årstall.

Lokalt bordell

Ekteparet ble så fascinert av den mystiske oppdagelsen, at de begynte å lete etter grunnen til det utrolige funnet. Hvem hadde lagt pengene der, og hvorfor?

1000 dollar i 1934 tilsvarer rundt 21000 dollar, eller 210.000 kroner, idag.

– Min fornemmelse er at noe skummelt må ha skjedd. På en eller annen måte fikk noen nye sedler, rullet dem sammen, og la dem i en krukke. Noen gjemte det, ikke bare under sengen eller i en safe, sier Rich.

Etter hvert som de satte seg inn i eiendommens historie fant de frem til et forbløffende fakta om huset deres som opprinnelig er fra 1920-tallet.

En gang i tiden var det som idag er en hyggelig familiebolig et hus av en litt annen karakter: Den sjarmerende lille boligen hadde tidligere vært et lokalt bordell.

Ifølge NJ.com kjøpte ekteparet Gilson hytta for fire år siden. Paret bestemte seg nylig for at de ville fjerne noen av steinene fra hagen deres, så Rich leide en minigraver og begynte å jobbe. ‘

Hvem som gjemte pengene og hvorfor, det er imidlertid fortsatt en gåte.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Stabil tilstand for Anne Heche etter dramatisk krasj – bilder viser en vodkaflaske ved dashbordet

270.000 norske barn og unge spiser nesten ikke fisk