Hjem Nyheter Da pensjonisten Bjarne (67) hørte de manglet folk i barnehagen, trådte han til

Da pensjonisten Bjarne (67) hørte de manglet folk i barnehagen, trådte han til

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Bjarne Barthel (67) skulle egentlig gå an med pensjon etter en lang karriere i ingeniørvesenet hos Statens vegvesen.

Å sitte i ro i godstolen var imidlertid ikke noe han hadde planer om.

– Jeg har mye energi fortsatt, og så gjør jeg noe som er til gagn for samfunnet, forteller han til Avisa Nordland.

Da han hørte at det var vanskelig å få rekruttert bemanning til barnehagene, tok han kontakt med rekrutteringsselskapet Adecco. Nå jobber han i Rensåsen barnehage.

– Det er et ganske annerledes yrket enn det jeg hadde i Vegvesenet, innrømmer han og legger til at han setter pris på å være til nytte for samfunnet.

Og har man energien til det, og liker å være rundt barn, er den nye karrieren absolutt noe han kan anbefale. Bjarne påpeker at hverdagen der han er kreativ med barna ikke bare er vel og bra for småttisene – det bringer nemlig helse til han også:

– Jeg er opptatt av å holde «toppen» frisk, forteller han til Avisa Nordland, og legger til at han tror det å jobbe i barnehage sikkert er dobbelt så god hjernetrim som å løse kryssord.

En av tingene han setter veldig stor pris på med den nye karrieren, er det å komme om morgenen og se hvor glade både barna og kollegene er for å se han. Det gir energi, sier den spreke 67-åringen som har utsatt pensjonslivet på ubestemt tid.

Befolkningen i Norge fortsetter å øke og talte 5,4 millioner ved inngangen til 2022. Ifølge tall fra Folkehelseinstituttet (FHI) utgjør de i alderen 67 år og eldre 16 prosent av befolkningen. Dette skyldes at fødselskullene som har nådd 67 års alder de siste årene, er relativt store, og at det har vært fallende dødelighet.

Selv om 67 år for de fleste yrker er vanlig pensjonsalder, er det også mange som velger å arbeide etter dette.

Andelen i yrkesaktiv alder, som regnes fra 20 til 66 år vil avta fremover. I 2060 blir det 2,3 yrkesaktive per person over 67 år. I dag er dette tallet 4,3.

LES OGSÅ: Denne norske barnehagen bruker et skilt som foreldre over hele landet bør se!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com