in

Da samboeren oppdaget hemmeligheten hennes, flyttet han ut på dagen

alkoholiker
Mannen gikk fra henne

Heidi Purak fra Viborg i Danmark var alkoholiker. Da samboeren hennes en dag fant 17 tomme vodkaflasker gjemt rundt i leiligheten, pakket han kofferten og flyttet ut.

Heidi Purak (32) drakk to flasker vodka og tre flasker vin hver dag. Hun var bare 13 år da hun drakk alkohol for første gang, i konfirmasjonen sin. Da hun var 14 år gammel, var hun ofte ute på byen og festet med venner. Men da venninnene hadde drukket fem drinker, hadde Heidi drukket minst ti.

«Første gang jeg drakk, følte jeg meg normal. Jeg fikk selvverd og selvtillit, og jeg likte meg selv», sier Heidi til TV 2.


«Jeg elsket å være full», sier hun videre.

alkoholiker
Foto: privat

Drakk på jobben

Da Heidi var 18 år, tømte hun vinflasker uten å tenke over det.

«Jeg satt hjemme en tirsdag og følte at jeg fortjente et glass vin mens jeg leste en bok. Men jeg fikk aldri lest boka. Plutselig var flaska tom. Og så kom det en ny på bordet», sier hun.

Heidi fikk etter hvert jobb som kokkelæring på danskebåten. Da gjestene var ferdige med middagen, begynte personalet å feste. Heidi drakk på dette tidspunktet hver dag. Hun drakk også på jobben, og det stod alltid en flaske Vodka på nattbordet.

alkoholiker
Foto: privat

Klarte ikke fungere uten alkohol

«Jeg følte meg ikke god nok, ikke klok nok, ikke morsom nok. Når jeg drakk, følte jeg meg som et helt menneske», sier Heidi til TV 2.

«I starten gikk jeg ikke for å bli så beruset, men mye ville ha mer, og til slutt klarte jeg ikke å fungere hvis jeg ikke hadde flasken min ved siden av meg i senga, eller med meg i veska», sier hun videre.

Fant 17 tomme vodkaflasker

Da Heidi var 29 år gammel, flyttet hun og kjæresten sammen. Kjæresten hadde lagt merke til at Heidi drakk mye, men han hadde ingen anelse om hvor stort problemet egentlig var. Han ante ikke at Heidi var alkoholiker. En dag da hun kom hjem fra jobb, hadde kjæresten funnet 17 tomme vodkaflasker som Heidi hadde gjemt rundt om i leiligheten– i skittentøykurven, under senga, i klesskapet.

Da flyttet samboeren ut.

«Jeg satt der helt alene. Skal jeg gjøre slutt på alt, eller skal jeg oppsøke hjelp? Jeg vurderte å gjøre det første fordi jeg skammet meg sånn», forteller Heidi.

alkoholiker
Foto: privat

Brenner for kvinnelige alkoholikere

Senere samme år, la Heidi seg inn på Behandlingscenter Tjele i Midtjylland. I dag er Heidi rusfri og har ikke drukket alkohol på tre år. Tiden som alkoholiker er et tilbakelagt kapittel. Hun jobber som behandler på behandlingssenteret der hun selv var innlagt. Og kjæresten er tilbake.

Heidi har valgt å fortelle sin historie for å vise at kvinner også kan bli alkoholikere.

LES OGSÅ: 

Trenger du noen å snakke med?

Anonyme Alkoholikeres landsdekkende opplysningstelefon: 911 77 770.

RUS-telefonen: 08 588

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Fire år gammel gutt overlevde seks dager på egenhånd i Afrikas villmark : Et mirakel

Marie ga samboeren sin én oppgave: Heng opp julegardinene. Dette kom hun hjem til