Forsiden Historier fra livet Da samboeren oppdaget hemmeligheten hennes, flyttet han ut på dagen

Da samboeren oppdaget hemmeligheten hennes, flyttet han ut på dagen

Heidi Purak fra Viborg i Danmark var alkoholiker. Da samboeren hennes en dag fant 17 tomme vodkaflasker gjemt rundt i leiligheten, pakket han kofferten og flyttet ut.

Heidi Purak (32) drakk to flasker vodka og tre flasker vin hver dag. Hun var bare 13 år da hun drakk alkohol for første gang, i konfirmasjonen sin. Da hun var 14 år gammel, var hun ofte ute på byen og festet med venner. Men da venninnene hadde drukket fem drinker, hadde Heidi drukket minst ti.

«Første gang jeg drakk, følte jeg meg normal. Jeg fikk selvverd og selvtillit, og jeg likte meg selv», sier Heidi til TV 2.

Reklame

«Jeg elsket å være full», sier hun videre.

alkoholiker
Foto: privat

Drakk på jobben

Da Heidi var 18 år, tømte hun vinflasker uten å tenke over det.

«Jeg satt hjemme en tirsdag og følte at jeg fortjente et glass vin mens jeg leste en bok. Men jeg fikk aldri lest boka. Plutselig var flaska tom. Og så kom det en ny på bordet», sier hun.

Heidi fikk etter hvert jobb som kokkelæring på danskebåten. Da gjestene var ferdige med middagen, begynte personalet å feste. Heidi drakk på dette tidspunktet hver dag. Hun drakk også på jobben, og det stod alltid en flaske Vodka på nattbordet.

alkoholiker
Foto: privat

Klarte ikke fungere uten alkohol

«Jeg følte meg ikke god nok, ikke klok nok, ikke morsom nok. Når jeg drakk, følte jeg meg som et helt menneske», sier Heidi til TV 2.

LES OGSÅ
Alenemoren adopterer ei lita jente. Får sjokk når hun finner ut hvem jenta er

«I starten gikk jeg ikke for å bli så beruset, men mye ville ha mer, og til slutt klarte jeg ikke å fungere hvis jeg ikke hadde flasken min ved siden av meg i senga, eller med meg i veska», sier hun videre.

Fant 17 tomme vodkaflasker

Da Heidi var 29 år gammel, flyttet hun og kjæresten sammen. Kjæresten hadde lagt merke til at Heidi drakk mye, men han hadde ingen anelse om hvor stort problemet egentlig var. Han ante ikke at Heidi var alkoholiker. En dag da hun kom hjem fra jobb, hadde kjæresten funnet 17 tomme vodkaflasker som Heidi hadde gjemt rundt om i leiligheten– i skittentøykurven, under senga, i klesskapet.

Da flyttet samboeren ut.

«Jeg satt der helt alene. Skal jeg gjøre slutt på alt, eller skal jeg oppsøke hjelp? Jeg vurderte å gjøre det første fordi jeg skammet meg sånn», forteller Heidi.

alkoholiker
Foto: privat

Brenner for kvinnelige alkoholikere

Senere samme år, la Heidi seg inn på Behandlingscenter Tjele i Midtjylland. I dag er Heidi rusfri og har ikke drukket alkohol på tre år. Tiden som alkoholiker er et tilbakelagt kapittel. Hun jobber som behandler på behandlingssenteret der hun selv var innlagt. Og kjæresten er tilbake.

Heidi har valgt å fortelle sin historie for å vise at kvinner også kan bli alkoholikere.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT