søndag, oktober 24, 2021

Da slåmaskinen tok fyr brukte bonden møkk til slukking – se klippet som har gått viralt

Mest lest nå

Bonden Nils Henrik Eriksson i Timrå i Sverige arbeidet ute på åkeren sin da en slåmaskin plutselig tok fyr. Midt ute i åkeren!

Hadde brannen fått utviklet seg fritt kunne det endte med katastrofe for bonden, for ikke bare ville maskinen ha blitt totalt ødelagt, åkeren ville sannsynligvis ha gått med i samme slengen.

Etter å ha gjort noen tapre forsøk på å slukke på egenhånd innså han hurtig han trengte hjelp. Men det var ingen der til å hjelpe ham – bortsett fra en møkkaspreder!


Føreren av møkkasprederen, fra gjødselentreprenøren Åhns Lantbruk, så brannen utviklet seg hurtig, og han tok umiddelbart en avgjørelse om å hjelpe. Det er den svenske landbruksavisen Lantbrukets affärstidning ATL som forteller dette.

– Det var en uvurderlig hjelp. Hvor mye flaks får man ha? At han står der akkurat når det begynner å brenne, hva er oddsen for det, sier Nils Henrik Eriksson til ATL.

Det gikk med nærmere 34 kubikkmeter med gjødsel i slukkingen, og hele hendelsen ble fanget på video.

Nils Henrik Eriksson takker for hjelpen og hyller den snarrådige føreren av møkkasprederen for innsatsen har utviste. Så gjenstår det vel bare å vaske maskinen godt før den eventuelt kan repareres og settes i drift igjen. En skikkelig møkkajobb, med andre ord. 

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

Følg oss på sosiale medier

134,582FansLik
1,600FølgereFølg
225FølgereFølg
.

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter