in

Da sønnen døde på sykehuset så foreldrene for seg et liv i sorg. Men skjebnen ville det annerledes

kvinne og baby

Det unge paret Katie og Josh Butler fra USA var begge tidlig i 30-årene da de bestemte seg for å stifte familie og få barn. De gjorde noen forsøk, og ikke lenge etterpå var graviditeten et faktum, og de var overlykkelige over nyheten.

De gledet seg og planla fremtiden sammen med det ventende barnet, men skjebnen ville det annerledes.

Foto: Facebook/KatieButler

Noe var feil 

Alt virket normalt inntil Katie en dag, i uke 20 av graviditeten, skulle til en rutinemessig ultralydkontroll på sykehuset. Jordmoren kunne se noe som ikke stemte, barnet vokste ikke «normalt», og hadde både fortykkelse i nakken og klumpføtter. Det skriver avisen The Advertiser.


Til tross for utallige teorier var det ingen som med sikkerhet kunne fortelle Katie og Josh hva som var i veien, eller hvorfor det skjedde.

Foto: Facebook/KatieButler

Katie bestemte seg likevel for å fullføre svangerskapet, og i uke 39 fødte hun sønnen Dewey.

Dewey veide ikke mer enn 1800 gram og ble umiddelbart overført til sykehusets neonatalavdeling, avdelingen hvor for tidlig fødte eller barn med medfødte sykdommer behandles inntil de blir friske og sterke nok til å dra hjem til familiene sine.

Foto: Facebook/KatieButler

De kommende ukene var svært harde for paret, som hadde gledet seg slik til å bli foreldre. Nesten daglig fikk de beskjed av legene om at de enten hadde funnet en ny defekt eller misdannelse i Dewey. Mange tøffe beskjeder å få.

Foto: Facebook/KatieButler

Operasjonen 

Deweys syndrom var ikke bare svært sjelden, det var heller ingen som med sikkerhet kunne fortelle hvordan det ville gå med den lille gutten. Og til foreldrenes store sorg gikk det bare dårligere med ham.

Problemene sto i kø for den lille kroppen, og en dag i september 2015 så legene seg nødt til å foreta en operasjon – i håp om å gjøre utsiktene en anelse lysere.

Foto: Facebook/KatieButler

I utgangspunktet skulle det være en forholdsvis enkel operasjon, men etter flere timer på operasjonsbordet begynte Josh og Katie å forstå noe var galt. Veldig galt.

Foreldrenes store skrekk var blitt virkelighet. Dewey døde under operasjonen.

Foto: Facebook/KatieButler

Kirurgerne hadde forsøkt å sette inn en sonde i Dewey, for å gjøre det enklere å gi ham næring, men det lille hjertet hans hadde ikke klart belastningen – og hadde sluttet å slå. Dewey ble bare 132 dager gammel.

Foto: Facebook/KatieButler

Telefonen fra sykehuset 

En blanding av skyld og sorg overveldet foreldrene som tappert forsøkte å komme videre i livet. Hvilket var en enorm utfordring, selv om de godt var klar over de kanskje ikke skulle få lov til å beholde sønnen særlig lenge.

Men så skjedde det noe. Noe ingen hadde forventet.

Fire dager etter lille Deweys død fikk foreldrene en telefon fra sykehuset. Det var en sykepleier som med gråten i halsen kunne fortelle dem at det var en foreldreløs baby på sykehuset som desperat trengte noen foreldre. Kunne de tenke seg å være dem?

Etter en kort tenkepause takket Katie og Josh ja til det, og fire dager senere møtte de en søt liten gutt ved navn Brax på sykehuset.

Foto: Facebook/KatieButler

Brax var, som sønnen Dewey, også født for tidlig, og heller ikke det uten komplikasjoner. Brax hadde også hatt en lang rekke problemer med helsen på grunn av den for tidlige fødselen, men i motsetning til Dewey så det langt lysere ut.

Riktignok er Brax avhengig av en maskin som hjelper kroppen hans med å fjerne CO2 fra lungene hans, men legene er optimistiske, og tror han vil kunne bli bedre med årene.

Foto: Facebook/KatieButler

Noen måneder etter Katie og Josh begynte å ta seg av Brax ble de tilbudt å adoptere ham, noe de slo til på med det samme. Brax vil aldri kunne erstatte Dewey på noen måte, men både Katie og Josh forteller at de ikke har noen problemer med å gi ham all den kjærlighet de egentlig hadde tiltenkt Dewey, så på den måten har de tatt ham til seg som sin egen sønn.

Nå lever de tre som den familien de alltid hadde ønsket seg, og lille Brax gir dem så mye glede at hverdagen er ved å falle på plass igjen. Sorgen etter tapet av sønnen Dewey til tross.

En historie som bekrefter det vi alle vet. At man kan ikke alltid være herre over egen eller andres skjebne, og at det plutselig skjer ting i livet som vender glede til sorg, og som i dette tilfellet, tilbake til glede igjen. Del artikkelen hvis du er enig.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Tvillingjentene gjør noe spesielt i mammas mage – Videoen er sett av millioner

Det er ikke alltid større er bedre. Se de elleville bildene her