Hjem Historier fra livet Da sønnen druknet oppdaget foreldrene den grusomme sannheten

Da sønnen druknet oppdaget foreldrene den grusomme sannheten

Tekstmeldingene på telefonen vitnet helt klart om maktmisbruk og grooming. Læreren er nå suspendert i påvente av at saken kommer opp.

Foreldrene hadde fattet mistanke allerede i 2016. Men det var først da sønnen døde, i 2021, de fikk bekreftet mistankene. Etter hvert kom det også frem at han hadde hatt et seksuelt forhold til læreren.

25 år gamle Dean Gray var på camping sammen med sin lillebror og noen av deres nærmeste venner da Dean fikk skulderen ut av ledd mens han svømte over en stor elv. Vennene ba ham om å holde seg fast mens de løp etter hjelp. Da de kom tilbake var Dean borte. Kroppen hans ble funnet fem dager senere.

Etter den tragiske meldingen om at sønnen var død, fikk hans mor, Cherina, nok et sjokk: Meldinger på telefonen hans avslørte at sønnen over lengre tid hadde blitt groomet av sin tidligere lærer. Grooming er en manipulerende og ofte skjult handling der en person bygger tillit og relasjon med en annen person, vanligvis med det formål å utnytte eller begå overgrep mot vedkommende. Grooming involverer ofte en gradvis prosess der gjerningspersonen utvikler en følelsesmessig forbindelse med offeret for å senere kunne utnytte dem.

– Kan du forestille deg hvordan det er for en mor å lese? Dette handler ikke bare om en ung gutt som har et crush på en lærer; dette er klar grooming og maktmisbruk som er utført på den mest motbydelige måten, sier Cherina Gray ifølge Daily Mail til nettstedet Nine.

Namoi-elven nær Narrabri, der Dean forsvant.

Startet da Dean var 17

Meldingene begynte i 2013, da Dean var 17 år. Det startet uskyldig: Læreren roste Dean for resultatene på en prøve. Men tonen i samtalen endret seg over tid.

– Det blir mer og mer regelmessig. De kommuniserte mye hver dag, og i starten kom det bare subtile små kyss eller et lite hjerte eller et blunk og slike ting, sier den fortvilte moren.

Noen av de tusenvis av meldinger som ble delt mellom læreren og Dean, som startet da han var bare var 17 år.

I meldingene de utvekslet erkjente også læreren deres betydelige aldersforskjell, og spøkte med om å bli fengslet for å ha et forhold til en elev.

I en annen melding sier Dean «gift deg med meg». Læreren svarte «Ok. Når jeg kommer ut av fengselet fra å ha forført deg»

Det tok Deans mor en hel dag å lese de mange tusen meldingene. Kontakten tok slutt da lærerens partner oppdaget forholdet.

Dean traff etter hvert en jevnaldrende kvinne han forlovet seg med. Da han døde hadde de to også fått en to år gammel sønn sammen.

Innrømmet å ha ligget med læreren

Før han traff kvinnen som ble mor til barnet hans, hadde imidlertid en annen kjæreste avslørt at Dean hadde innrømmet å ha ligget med en av lærerne sine. Avsløringen kom frem da de spilte «Nødt eller sannhet».

– Han sa «Jeg har ligget med en av lærerne mine», og hele rommet ble stille, forteller eks-kjæresten.

Dean Gray (25) (bildet sammen med moren Cherina) druknet på en campingtur. Moren hans oppdaget senere grufulle meldinger på telefonen hans. 

Hun mener at Dean var ung og ikke visste hva som var rett og galt.

Deans foreldre fikk først vite om det påståtte forholdet i 2016 etter at et familiemedlem avslørte detaljer om overgrepet.

På det tidspunktet rapporterte de anklagene til politiet og utdanningsavdelingen, men en etterforskning ble avsluttet på grunn av «utilstrekkelig bevis».

Tror ikke læreren vil bli straffet

Da Dean døde i 2021 oppdaget moren meldingene mellom sønnen og læreren. Hun tok skjermbilder og leverte meldingene til politiet. Læreren ble avsatt innen 48 timer mens en ny etterforskning ble satt i gang.

Deans foreldre ønsker en straff i saken, men innrømmer samtidig at det er usannsynlig så lenge etter. Om de får en dom i saken vil de, selv om det trolig ikke vil avsies noen straff, offentlig kunne navngi læreren som groomet sønnen deres.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com