Hjem Dyr Da talkshow-stjernen hyllet sin avdøde hund ble det gavestrøm til dyrebeskyttelsen

Da talkshow-stjernen hyllet sin avdøde hund ble det gavestrøm til dyrebeskyttelsen

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Talkshow-vert Jon Stewart fra “The Daily Show” rørte mange da han satt med tårer i øynene og fortalte at han hadde måttet ta farvel med sin elskede hund, Dipper. Innslaget der han fortalte om hunden resulterte i donasjoner for rundt en halv million kroner til dyresenteret som reddet Dipper før tv-stjernen kom og adopterte han. 

Historien startet for 12 år siden. Barna til Jon Stewart, som den gang var seks og sju år gamle, solgte cupcakes for å samle inn penger til Animal Haven, som er et lokalt omplasseringssenter for dyr. Senteret har policy på at ingen av dyrene de tar inn skal avlives. 

Det at dyrene som reddes av omplasseringssentre får et godt for alltid-hjem er dessverre ikke alltid historien. Ofte ender det med avlivning. Tidligere i vinter skrev USA Today at nesten en million flere kjæledyr bor på omplasseringssentre nå, sammenlignet med for tre år siden. Og for første gang siden statistikken startet i 2016, ble flere hunder enn katter avlivet der. I løpet av 2023 ble mer enn 359 000 hunder på omplasseringssentre for dyr i USA avlivet. Det samme tallet for katter var 330 000.

Et fåtall omplasseringssentre har policy på at dyrene de tar inn ikke skal avlives. Og det var nettopp et slikt senter de to barna hadde samlet inn penger til med kakesalget sitt. Da de kom på senteret traff de Dipper. 

– De hentet frem denne ett år gamle pitbullen som hadde blitt påkjørt av en bil i Brooklyn og mistet høyre ben, fortalte Jon Stewart ifølge CBS News under en av “The Daily Show”-sendingene. Deretter brøt tårene frem i øynene på talkshow-verten. 

– De la hunden i fanget mitt. Da vi dro hjem den dagen var vi veldig glade over at vi hadde hjulpet denne flotte organisasjonen, og vi dro også hjem sammen med denne enestående pitbullen som vi ga navnet Dipper, fortsatte han. 

Lacey som jobber på dyrevernsenteret husker øyeblikket Dipper fant sitt for alltid-hjem svært godt. Hun forteller CBS News at det var kjærlighet ved første blikk både for hund og ny eier. 

– I en verden med snille gutter, var han den snilleste, fortalte Stewart videre. 

Han hadde med seg hunden på jobb hver dag. 

– Han møtte skuespillere, forfattere og presidenter og konger, forteller Stewart om sin elskede hund. 

Og så forteller han grunnen til at tårene strømmer:

– Han døde i går. Han var sliten. Han var klar for det. Men det var ikke jeg, sier Stewart, som mens han lar tårene trille legger til at hele familien var sammen med Dipper. 

Innslaget rørte så mange at dyrevernsenteret Dipper ble adoptert fra har mottatt rundt 50 000 dollar, tilsvarende mer enn 500 000 kroner, i donasjoner.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com