Hjem Fremhevet Dag Erik Pedersen bisettes : Se den rørende detaljen ved kista

Dag Erik Pedersen bisettes : Se den rørende detaljen ved kista

Mandag 17. juni samles familie og venner i Berg trekirke i Helgeroa, Larvik, for å ta farvel med Dag Erik Pedersen.

Den folkekjære sports- og TV-stjernen gikk bort 3. juni etter et illebefinnende, bare 64 år gammel.

I en uttalelse fra familien uttrykker de sin dype sorg:

«Det er med stor sorg vi informerer om at vår kjære og høyt elskede pappa og kjæreste, Dag Erik Pedersen, gikk bort mandag 3. juni. Han døde etter et illebefinnende i sitt hjem i Helgeroa. Han betydde mye for mange, og vi setter uendelig stor pris på alle som tenker på oss i denne vanskelige tiden. Vi i den nærmeste familien ber om å få sørge i fred og ønsker ikke uttale oss til mediene.»

Pedersen etterlater seg døtrene Andrea, Sunniva og Selma. Blant de som er til stede for å hedre hans minne, er mange av hans nærmeste venner og kolleger. Didrik Solli-Tangen og Per Kristian Indrehus skal fremføre solosanger under seremonien.

Dag Otto Lauritzen, en nær venn av Pedersen, uttrykker sin sorg og sier til Dagbladet:

– Det er trist, utrolig trist. Uvirkelig. Det er alltid det når nære kjente og venner går bort for tidlig. Det viser bare at livet er uforutsigbart og vi vet aldri. Vi må leve mens vi kan.

Tidligere skøyteløper Johann Olav Koss minnes Pedersen som en person med stor entusiasme og drivkraft:

– Han har hatt en fantastisk karriere og en utrolig personlighet. En enorm drivkraft og han skapte så mye rundt seg. Han var alltid entusiastisk. Vi savner han.

Tidligere skiskytter Ole Einar Bjørndalen er også til stede for å ta farvel. Han beskriver Pedersen som en spesiell journalist:

– Dag Erik var en spesiell journalist, som kunne sine saker, og som det var trygt og godt å møte, sier han til TV 2.

Bjørndalen minnes videre Pedersen som en fantastisk person:

– Kunnskapsrik, utrolig dyktig i det han holdt på med, følsom, alltid godt humør og ga alltid mye av seg selv.

En spesiell detalj

Et bilde fra NTB av bisettelsen rører mange ekstra i dag.

Bildet viser en fullsatt kirke under bisettelsen til Dag Erik Pedersen i Berg trekirke i Helgeroa. Midt i bildet, foran alteret, står en hvit kiste omgitt av blomsterkranser og blomsteroppsatser i forskjellige farger, med hovedvekt på blått og hvitt.

Bak kisten er et stort portrett av Dag Erik Pedersen plassert. En spesiell detalj er en sykkel som er dekorert med en blomsterkrans, en hyllest til Pedersens bakgrunn som syklist.

Dag Erik Pedersen bisettes fra Berg trekirke i Helgeroa. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB

Blomsteroppsatsene rundt kisten inkluderer solsikker, som gir en varm og lys følelse til den ellers tunge anledningen. Lysestaker med tente lys bidrar også til en høytidelig atmosfære.

I forgrunnen ser vi mange mennesker sittende på kirkebenkene, og det er tydelig at mange har møtt opp for å vise sin respekt og ta farvel med den folkekjære programlederen og tidligere syklisten.

Med Pedersens bortgang har Norge mistet en mann som betød mye for mange. Hans entusiasme, kunnskap og evne til å formidle vil bli dypt savnet. Bisettelsen i Berg trekirke markerer et siste farvel til en kjær stjerne, men minnene om ham vil leve videre i hjertene til alle som kjente og elsket ham.

  1. Dag Erik Pedersen
  2. Dag Erik Pedersen

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com