in ,

Dag Otto: -Folk må komme seg ut av sofaen

Dag Otto Lauritzen

Den «Kompani Lauritzen»-aktuelle programlederen advarer foreldre mot å sy puter under armene på ungene og oppfordrer folk ta med ungene ut på tur.

– Vi syr puter under armene på ungene. Det er for mye inaktivitet og barn kjøres med bil «overalt», sier Dag Otto Lauritzen i et intervju med VG.


Han påpeker at folk generelt sliter mer og mer med livsstilssykdommer og overvekt – og mener vi som samfunn gjøre noe med det.

– Jeg mener ikke at alle skal bli toppidrettsutøvere, men folk må komme seg opp fra sofaen. Jeg blir glad når jeg får tilbakemeldinger om at programmet inspirerer til å komme seg ut, sier han. 

Den populære programlederen som selv er tidligere fallskjermjeger og topp-syklist, mener det er viktig at unger ikke sitter inne og gamer døgnet rundt.

– De må ut og klatre, løpe og leke. Og foreldre må ikke slå seg til ro med at barna sier de ikke liker å være ute på tur. Da må de heller tilrettelegge slik at de synes det er gøy. Lek med dem! Heng opp en hengekøye, eller lag en gapahuk, sier han til avisa. 

Han tror en del gir opp å få med seg barna ut når ungene ikke vil.

– Da mener jeg det er foreldrenes oppgave til å få dem til å ville. Tilbakemeldingene jeg har fått fra folk, viser at det går an å snu en negativ holdning til noe positivt. Det er bra, for jeg vet hvilken enorm stor helsegevinst det gir senere i livet, sier han.

Hans egne foreldre oppfordret alltid til aktivitet. Ikke for at han skulle bli en toppidrettsutøver, men for at han skulle glede seg over å være i bevegelse.

– Jeg var en propell med mye energi og husker barndomstiden som veldig god. Vi badet, klatret i fjell og gikk på ski. Alt det dro jeg enorm nytte av senere i livet, også da jeg ble proffsyklist, sier han.

LES OGSÅ: Overlege er oppgitt over dagens foreldre: – Barn i dag får bestemme altfor mye

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

3-år gammel jente gir faren klar beskjed når han har glemt å legge ned toalettsetet

anonymous hackergruppe

Hackergruppen Anonymous slår til igjen – Hacket den russiske sentralbanken