Hjem Kjendisnytt Dagfinn Enerlys mål: Vil føre døtrene opp kirkegulvet den dagen de gifter seg, i verste fall med robotbein

Dagfinn Enerlys mål: Vil føre døtrene opp kirkegulvet den dagen de gifter seg, i verste fall med robotbein

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Dagfinn Enerly (51) og kona Mona (46) har vært sammen i over 30 år. Da Dagfinn ble lam, var hans største frykt at hun skulle forlate ham. Men Mona var ikke inne på tanken en gang.

Dagfinn og Mona møttes høsten 1993. Dagfinn, som da var 20 år, likte Mona veldig godt. Mona var bare 16 år på dette tidspunktet. Før jul samme året var de et par. I år 2000 giftet de seg, og tre år senere kom tvillingjentene Mia og Amanda til verden.

Men i 2005 snudde livet helt for den lille familien. Lørdag 29. oktober 2005 gikk Dagfinn i bakken under en fotballkamp mot Start. Det ble konstatert brudd i nakken, og lammelse.

I den første tiden etter ulykken, klarte Dagfinn bare å bevege øyelokkene. Dagfinn forteller at han ble livredd for at Mona skulle ta med seg døtrene og forlate han.

Han har tidligere sagt at det øyeblikket han forstod at hun ville gå denne lange veien sammen med ham, kommer han aldri til å glemme.

Den tidligere fotballspilleren som er kjent og elsket for sitt ukuelige humør sier at han ikke har kjent på bitterhet etter den skjebnesvangre ulykken.

– Dette var et rent uhell. Det skjer så mye på en fotballbane, og de fleste reiser seg igjen. Jeg hadde bare maks uflaks. Det er ingen jeg er sur eller bitter på. Det som skjedde, det skjedde, og så er det min oppgave å gjøre det beste ut av det. Heldigvis sammen med familie, venner og andre som går denne veien sammen med oss, sier Dagfinn Enerly til ukebladet Her & Nå.

Dagfinn gir imidlertid kona, Mona, mye av æren for sin positive innstilling etter ulykken.

– Mona har vært fantastisk på alle måter. Vi har kommet oss igjennom tunge stunder, og fortsatt står vi sterkt sammen. Det føles godt. Jeg skjønte veldig tidlig at Mona var en jeg ville dele livet mitt med, og jeg valgte helt klart riktig, sier han.

Men han er mer interessert i å snakke om målet han har satt seg enn ulykken han ble utsatt for: Den dagen døtrene står brud, skal han føre den opp kirkegulvet.

– Det har vært en drøm fra starten av, da jeg skjønte at dette ville ta tid. Vi får håpe og tro at det skjer før den tid, ellers får jeg skaffe meg noen robotbein. Jeg skal uansett være en like god far og støttespiller for det, understreker han.

Fikk knallhard beskjed fra legen

Han har trent seg opp med ukuelig pågangsmot, og mer enn 18 år etter den skjebnesvangre ulykken på fotballbanen, jobber Dagfinn Enerly fortsatt mot sitt store mål: Å en dag kunne gå igjen.

Men nylig fikk han en dyster beskjed fra legen

– Det var ikke noe moro da han sa det der inne. Du har diabetes type 2 og det må vi gjøre noe med, hvis ikke så blir det tabletter, sier Dagfinn Enerly til TV 2

Deretter legger han til: 

– Det får en til å tenke litt. I og med at jeg sitter i denne stolen fra morgen til kveld, så er det jo mye trening man ikke får gjort. Og da tenker man fort: «Vil jeg klare å gjøre noe med det her?», sier han. 

Dermed har det vært en rekke treningsøkter på det lokale treningsstudioet for den tidligere fotballspilleren. Ved hjelp av motoriserte treningsapparater og et bevisst fokus på kosthold, har han nå klart å snu trenden og er friskmeldt fra diabetesen.

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com