in ,

Dagny Carlsson er død 109 år gammel

Dagny Carlsson
Foto: Skjermdump Youtube

Den svenske bloggeren Dagny Carlsson har gått bort, 109 år gammel.

En rekke medier, deriblant VG og SVT, melder at den svenske bloggeren Dagny Carlsson er død.

Det er Åsa Blanck, regissøren av dokumentaren Livet begynner ved 100 som handler om hvordan Carlsson fant lykken i blogging, som opplyser SVT om dødsfallet.

– Det er ikke rart at en person som snart er 110 dør. Likevel er det et utrolig tap. Det er få mennesker i livet mitt jeg har blitt kjent med som har gitt meg så mye, sier Åsa Blanck til SVT.

– Hun har tatt meg med på de villeste eventyrene. Slik tror jeg hun alltid har vært, men kanskje hun tillot seg å være det enda mer etter at hun fylte 100: «Shit same, now we drive». Og de eventyrene er over nå, sier Åsa Blanck til Kulturnyheterna på Sveriges Television.

Blanck fortsetter:

– Det er et utrolig tap. Det er få mennesker i livet mitt som jeg har blitt kjent med som har gitt meg så mye. Hun har gitt så mange så mye, med sin galgenhumor og kunnskap – det som likevel gir et langt liv. Et utrolig perspektiv på alt, sier Blanck.

Det har foreløpig ikke kommet noen uttalelser på Dagnys blogg.

I mai i fjor ble verdens eldste blogger, Dagny Carlsson, lagt inn på sykehuset. Innleggelsen skjedde dagen etter 109-årsdagen hun feiret sammen med familien sin.

Da Dagny kom ut, var hun på et opptreningssenter. Oktober 2021 kunne venninnen og pressetalspersonen Elena Ström fortelle at Dagny Carlsson hadde flyttet videre fra opptreningssenteret og bodde på et sykehjem. Hun sa også at den populære bloggeren har det godt under omstendighetene.

Elena Ström møtte 109-åringen i forbindelse med at Dagny lærte seg å bruke datamaskin for en del år siden. Siden den gang har de vært venner.

– Jeg besøker henne to, tre ganger i måneden eller så, sier hun og fortsetter:

– Hun er den mest energiske av alle, og hun er den eldste. Ros til henne.

Pressen får ikke lov å komme inn på sykehjemmet, og det er kun de nærmeste i familien og vennekretsen som får lov å besøke Dagny. 

I februar kom det en oppdatering fra Dagny. Også den via venninnen Elena. Da var Dagny ved godt mot, og hadde booket plass til feiringen av 110-årsdagen – og det skulle være samme sted hvor det ble feiret at Dagny ble 100 år.

– Jeg liker ikke å kjede meg fordi jeg vil leve livet med hælspark, og ser frem til å feire 110-årsdagen min i mai, gjerne med en fest. Skal det bli fest må det være livlig på festen, sa Dagny i innlegget.

Desverre ble det ingen 110-årsfeiring på den livsglade senioren som har gledet så mange både gjennom tv-opptredner og blogging. Hvil i fred, Dagny.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

helene olafsen

Helene Olafsen: – Det er en gave fra mitt tidligere liv til den litt sofafaste småbarnsmammaen jeg er nå

Politiet ber deg passe på: Denne svindelen herjer nå – En rekke nordmenn har fått tømt kontoene sine