in

Dagny Carlssons siste tid på sykehjemmet var vanskelig – følte seg innestengt

Dagny Carlsson
Foto: Skjermdump Youtube

Livet på sykehjemmet var ikke noe for Dagny, forteller venninne.

I slutten av mars kom meldingen om at den folkekjære svenske bloggeren Dagny Carlsson hadde gått bort, 109 år gammel.

Det var Åsa Blanck som opplyste SVT om dødsfallet. Blanck er regissør av dokumentaren Livet begynner ved 100 som handler om hvordan Carlsson fant lykken i blogging.


SVT-profil Suzanne Axell var en annen god venn av Dagny Carlsson som besøkte Axells program «Fråga doktoren» ved flere anledninger.

Sist Suzanne Axell møtte Dagny Carlson var i fjor.

– Jeg og en fotograf besøkte henne på sykehjemmet for å gjøre et intervju. Da så jeg at hun hadde gått ned, hun savnet virkelig hjemmet sitt. I intervjuet vårt kan du se at hun er i ferd med å begynne å gråte, sier Axell til Aftonbladet.

– Slik jeg forstår det har hun vært klar hele veien. Men Dagny sa at hun var så innestengt og at hun ville ut. Hun ville være ute og møte folk. I intervjuet forklarer hun også at hun ikke fikk noen stimulans på sykehjemmet, fortsetter Axell.

Den svenske tv-profilen tror ikke det var Dagnys beslutning å flytte på sykehjem, men forklarer at hun hadde flere fallulykker.

– Dagny hadde god hjemmesykepleie og jeg tror virkelig hun ønsket å bli hjemme, sier Axell til Aftonbladet.

Suzanne Axell husker venninnen sin med glede.

– Dagny var en helt fantastisk kvinne og jeg fikk en ekstra bestemor i henne som var helt fantastisk, avslutter hun.

I mai i fjor ble verdens eldste blogger, Dagny Carlsson, lagt inn på sykehuset. Innleggelsen skjedde dagen etter 109-årsdagen hun feiret sammen med familien sin.

Da Dagny kom ut, var hun på et opptreningssenter. Oktober 2021 kunne venninnen og pressetalspersonen Elena Ström fortelle at Dagny Carlsson hadde flyttet videre fra opptreningssenteret og bodde på et sykehjem. Hun sa også at den populære bloggeren har det godt under omstendighetene.

Elena Ström møtte 109-åringen i forbindelse med at Dagny lærte seg å bruke datamaskin for en del år siden. Siden den gang har de vært venner.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

Se det rørende møtet mellom dyrepasserens baby og orangutangen

Ikke alle klarer å se den skjulte detaljen i bildet fra 1888 – Klarer du?