Hjem Kjendisnytt Danby Choi avslører vane: – Jeg lurer på om dette er mye mer vanlig enn mange tror

Danby Choi avslører vane: – Jeg lurer på om dette er mye mer vanlig enn mange tror

Danby Choi, kjent som sjefredaktøren for kulturavisa Subjekt, har virkelig gjort seg bemerket i TV 2-programmet «Spillet». Nå kommer han med avsløringer i et nytt intervju.

Innenfor veggene til programmets luksuriøse villa, har deltakerne virkelig fått nyte godt av diverse goder. Med tilgang til et kjøleskap som alltid er fylt til randen med kvalitetsmat og drikke, har det ikke vært mangel på hyggestunder med et glass vin eller øl. Det virker som om visse luksuserier har funnet veien også utenfor programmets rammer, spesielt for Choi.

Choi deler åpenhjertig med Dagbladet at han så og si aldri lager mat hjemme.

– Jeg spiser alle måltider ute og lager ikke mat selv. Jeg lurer på om dette er mye mer vanlig enn mange tror, i hvert fall hvis du er bygutt, sier han.

Choi argumenterer for at det å spise ute gir mer verdi for pengene enn å selv handle og lage mat. Problemet med å kjøpe ingredienser i butikken, ifølge ham, er at det ofte fører til matkasting – noe han ser på som et dyrt og uønsket utfall. Han estimerer at han bruker mellom åtte til ti tusen kroner månedlig på å spise ute, noe som kanskje høres mye ut, men for Choi virker det som en god investering.

Er det virkelig billigere å lage mat hjemme?

Dette bringer oss til et interessant spørsmål: Er det faktisk billigere å lage mat hjemme sammenlignet med å spise ute regelmessig? Ved første øyekast kan det virke som om å spise ute er en dyr vane, spesielt når man regner med kostnadene over en hel måned. Imidlertid må man også vurdere flere faktorer som tid, kvalitet på maten og variasjon.

Å lage mat hjemme har klare økonomiske fordeler. Ingredienskostnadene er ofte lavere enn prisen på et ferdig måltid ute. Dessuten gir det å handle inn store mengder, som for eksempel en hel pakke med kyllingbryst eller en stor pose ris, muligheten for en lavere kostnad per måltid over tid. Problemet Choi peker på med matkasting kan minimeres gjennom planlegging og kreativitet i kjøkkenet.

Tid er imidlertid også en kostnad. For mange, spesielt de med travle livsstiler, kan tiden det tar å planlegge, handle inn og tilberede måltider virke overveldende. Choi nevner at det å spise ute støtter det lokale kulturlivet, gir bedre matopplevelser og sparer tid – argumenter som absolutt har sin verdi.

I en tid der bekvemmelighet ofte prioriteres, kan det å spise ute virke som den mest tiltalende løsningen. Likevel, når man ser på de lange linjene, kan det å lage mat hjemme være mer økonomisk bærekraftig for de fleste. Balansen mellom kostnad, tid og matkvalitet er nøkkelen, og valget mellom å spise ute og lage mat hjemme vil variere fra person til person, basert på individuelle prioriteringer og livsstil.

Det anbefalte matbudsjettet for en familie i Norge kan variere basert på flere faktorer, inkludert familiens størrelse, alder på familiemedlemmene, og hvor mye de velger å lage mat hjemme versus å spise ute. SIFO (Statens institutt for forbruksforskning) i Norge tilbyr referansebudsjett som kan gi en indikasjon på hva et normalt forbruk kan være for ulike typer husholdninger. Du kan sjekke hva din familie bør ligge på her.

LES OGSÅ: Smarte tips du bør lære deg: Slik kan du spare penger på butikken

Tags:

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com