søndag, mai 9, 2021

Daniel (13) har blitt mobbet så lenge han kan huske – nå beveger videoen hans det norske folk

Mest lest nå

Daniel (13) fra Kristiansand publiserte en åpen video på Youtube om mobbing. Nå viser tusenvis sin støtte til den tøffe tenåringen. 

På Youtube-kanalen sin lastet den 13-år gamle gutten opp en film hvor han beskriver en oppvekst fylt av mobbing. Blant de hjerteskjærende ordene forteller han hva mobbingen gjør med han.

«Jeg tenker på vonde ting hele tiden. Man får så vondt i hjertet sitt og tror ikke man er verdt noe».


Videre forteller Daniel at selvmord er et tema som lett kan melde seg blant tankene til en som blir mobbet.

«Jeg har tenkt på selvmord siden jeg blir mobbet. Selvmord er ikke bra. Ingen må ta selvmord. Det ødelegger andre sitt liv. Jeg har aldri prøvd å ta selvmord men jeg har gjort ting jeg angrer på. Da jeg gikk i tredje klasse holdt jeg en kniv i hånda. Mobbingen hadde gått så langt. Jeg holdt en kniv i hånda, foran mammaen min. Og jeg var klar, men hun fikk meg til ikke å gjøre det.»

Vil få ut budskapet sitt 

I videoen avslutter Daniel med å oppfordre folk til å dele den slik at han når ut med budskapet sitt: at folk skal slutte å mobbe. Til VG forteller han at han håper det kan bidra til at andre barn tørr å si i fra.

– Jeg gjorde det for at mitt budskap skal komme ut. At barn som blir mobbet skal tørre å si ifra til en voksen de stoler på.

daniel
Videoen til Daniel rører og engasjerer det norske folk. Foto: Skjermdump Youtube

Enorm støtte

Etter at videoen til Daniel ble omtalt av VG har 13-åringen opplevd en enorm støtte fra kjente og ukjente.

– Dagen har vært veldig bra. Det har vært mange kommentarer og mye å svare på. Mobilen har gått i ett – 200–300 ganger tenker jeg. Det er fra klassekamerater, Facebook-venner og ukjente. De skriver at jeg er modig og tøff. Jeg blir veldig glad, litt overveldet og rørt, sier Daniel til avisen.

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) har kommentert videoen på Facebook og skriver:

«Tusen takk, Daniel.
Det gjør ufattelig vondt å høre Daniels historie. Men ved å sette ord på smerten hjelper han andre barn og ungdommer. Denne saken viser hvilket ansvar vi voksne har. Mobbingen må stoppes, vi må alle bidra til å skape trygge og inkluderende barnehager og skoler.»

Nedenfor kan du se den hjerteskjærende videoen til Daniel. Del den gjerne videre og vis din avsky mot mobbing! 

LES OGSÅ: Dan har en oppfordring til alle foreldre etter å ha sett hva mobbing gjør med barn

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter