Forsiden Historier fra livet Dansk 16 åring drepte sin mor etter å ha sett brutal video...

Dansk 16 åring drepte sin mor etter å ha sett brutal video fra IS

Den nå 16 år gamle Lisa Borch kommer fra Danmark. Som 15 åring drepte hun sin mamma, Tina Rømer. Et brutalt drap med brødkniv. Lisa og hennes kjæreste, Bakhtiar Mohammed Abdullah, ble denne uken dømt for drapet. Lisa ble dømt til 9 års fengsel, mens hennes 13 år eldre kjæreste fikk 13 års fengsel – og er deretter utvist fra Danmark på livstid.

Hva skjedde med Lisa?

Reklame

8. oktober 2015. Danmark var i sjokk. Hvordan kunne det ha seg at denne søte danske 15 åringen drepte sin egen mor, på brutalt vis? Britisk presse har denne uken skrevet mye om saken, og belyst hva som var bakgrunnen for det grusomme drapet. Vi refererer videre fra britiske Mirror sin fremleggelse av saken.

Lisa Borch kommer fra det lille stedet Kvissel like utenfor Fredrikshavn i Danmark. På denne plassen ligger det et asylmottak. Lisa ble ofte sett i nærheten av mottaket og begynte etter hvert å få kjærester som bodde på asylmottaket. Mamma Tina Rømer likte ikke dette. Lisa og hennes mor skal ha hatt flere krangler om hennes forhold til asylsøkere.

Bakhtiar Mohammed Abdullah var en av disse kjærestene som Lisa traff på asylmottaket. Han skal i følge The Mirror ha vært tilhenger av Islamsk Stat.

Bakhtiar Mohammed Abdulla og Lisa Borch er dømt for drapet på Lisa Borchs mor Tine Rømer. (Privatfoto)
Bakhtiar Mohammed Abdulla og Lisa Borch er dømt for drapet på Lisa Borchs mor Tine Rømer. (Privatfoto)

Kjæresten til Lisa begynte i følge avisen å vise henne filmer på nettet hvor de så på at britiske gisler ble halshugget av Islamsk Stat. Drapet på Lisa sin mor skal etter sigende ha funnet sted umiddelbart etter at paret hadde sett på slike filmer. Med minst 20 knivstikk tok Lisa livet av sin mor.

Det var Lisa selv som ringte til politiet og meldte inn drapet. Hun hadde da forklart at hun hadde hørt sin mor skrike. Hun hadde sett en hvit mann løpe fra huset deres, og ba politiet komme med engang – det var blod overalt. Politiet forklarte i retten at når de ankom huset så satt Lisa travelt opptatt med mobiltelefonen sin. Hun var bemerkelsesverdig rolig og avslappet. Det ble også fremlagt at Lisa og kjæresten hadde lagt planer om å flykte til Syria for å kjempe sammen med Islamsk stat.

LES OGSÅ
Sorgen det ikke snakkes om

Bestilte taxi før hun slo alarm

Politiet fant ingen tegn til innbrudd i huset. Dette medførte at Lisa ble anholdt. Kort tid etter fant politiet hennes kjæreste og anholdt også han. Det viste seg at når man gjennomgikk telefonopplysningene på mobilen til Lisa så hadde hun bestilt en taxi til kjæresten, før hun meldte drapet til politiet. Hun hadde heller aldri forsøkt å gi moren førstehjelp – som hun ble veiledet til av alarmsentralen.

Under rettsaken kranglet paret om hvem som hadde stukket kniven i Lisas mamma.

Stefar frykter radikalisering i fengslet

Lisa sin stefar Jens Holtengaard er bekymret for stedatteren. Han mener det er en stor risiko for at hun skal bli videre radikalisert i fengselet, og at hun vil utgjøre en risiko når hun kommer ut av fengselet om 6 år. Til Ekstra bladet sier han:

«Lisa er helt ukritisk til alt som har med innvandrermiljøet å gjøre. Hun elsker å prate om IS og dere brutale handlinger i midtøsten.»

Det er et mysterium hvordan denne unge jenten kunne gå så langt at hun drepte sin egen mor.

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Anne Grete Preus er død etter en tid med sykdom

Anne Grete Preus med den spesielle stemmen og de varme tekstene, døde i natt. Hun ble bare 62 år gammel. Anne Grete ble først syk...

Politiet advarer: Ikke svar hvis du blir oppringt fra 112

Mange har den siste tiden opplevd å bli ringt opp fra nummeret 112, politiets eget nødnummer. Nå går politiet ut og advarer mot å...

Politiet refser fulle tenåringsforeldre – Har man valgt å få barn, følger det noen forpliktelser med

Politiet opplever ofte at når de plukker opp fulle ungdommer helt ned i 15-årsalderen, så kan ikke foreldrene hente barna sine fordi de enten...

Linn Skåber med klar oppfordring til foreldre: La barna kjede seg

Linn Skåber (49) er sjeleglad for at hun selv kjedet seg masse i oppveksten. Hun mener det er årsaken til at hun er så...

Trygg trafikk: Ikke kjør barna til skolen

Skolen er i gang etter ferien og mange barn ferdes langs veiene. Kjører du barnet ditt til skolen for å sikre at barnet kommet...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet

MER POPULÆRT