Forsiden Meninger Dansk borgerforslag: ønsker å forby barnehageplass til ikke-vaksinerte barn

Dansk borgerforslag: ønsker å forby barnehageplass til ikke-vaksinerte barn

Har du ikke vaksinert barnet ditt, kan du heller ikke regne med barnehageplass i Danmark. 

Slik kan det bli om en 22-år gammel pedagog får gjennom sitt borgerforslag i nabolandet vårt. Borgerforslaget har fått stor oppslutning i Danmark. Det skriver dansk TV 2.

Det er spesielt meslinger man er bekymret for, og i Danmark har man den siste tiden sett flere utbrudd av meslinger. Sykdommen som var så godt som utryddet har begynt å bane seg vei tilbake. Forskning.no skriver at før meslingvaksinen kom i 1969, krevde barnesykdommen livet til fem til ti norske barn hvert år.

Vil beskytte barn med svakt immunforsvar 

22-år gamle Kamille Mette Mathiasen er kvinnen som står bak borgerforslaget i Danmark om å forby barnehageplass til barn som ikke blir vaksinert. Hun fortelleren til avisen.dk at forslaget vil være en måte å beskytte barn som enten har nedsatt immunforsvar eller er for små til å bli vaksinert.

– Når foreldre tar et valg som ikke bare går ut over deres egne barn, men også barn som ikke tåler vaksinen eller ikke er gamle nok til å få den, synes jeg det skal være konsekvenser.

LES OGSÅ: Den norske legens bønn: «vær så snill, vaksinér barna dine.» Her er hans 10 grunner til hvorfor

Videre forteller hun at det ikke handler om tvang, men om å trygge andre barn.

LES OGSÅ
Kan bli lov med pils i parken

– Foreldrenes rett til selv å velge er ikke viktigere enn livet til uskyldige barn, sier den unge pedagogen.

LES OGSÅ
Kan bli lov med pils i parken

Kan ikke leke ute 

En kvinne som har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier i Danmark den siste uken er Mitzi Hou. Hun er mamma til Noah Elias, en ett år gammel gutt som på grunn av en immundefekt ikke kan vaksineres mot meslinger. Han kan potensielt dø om han blir smittet av sykdommen.

Hun har delt et innlegg på Facebook som tusenvis av mennesker har delt videre den siste uken. Der skriver hun blant annet:

«Vår sønn kan ikke vaksineres. Han har en immundefekt, som gjør at han ikke kan få MFR-vaaksinen (MMR-vaksine, red.anm). Immunforsvaret hans er ikke sterkt nok. 

Vaksinerer DU ikke DITT barn, kan han smittes mens de passeres hverandre, da sykdommen sprer seg via dråpesmitte. Det kan i verste tilfelle koste han livet. 

Vi kan ikke gjøre noe, men det kan DU.»

Hva synes du om forslaget? Burde barn som ikke vaksineres forbys barnehageplass? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook for å si din mening! 

Eivind Ertesvåg
Jeg opprettet Sosialnytt i 2014. Da med formål om å spre gladsaker og inspirerende historier, fremfor all negativiteten som ofte preger nyhetsbildet. Siden den gang har siden vokst og Sosialnytt har i dag flere skribenter og tusenvis av engasjerte lesere. Jeg har studert webkommunikasjon og er også utdannet sosionom. På fritiden opptar familie, venner og livet som småbarnsfar det meste av tiden min. .

SE OGSÅ:

Mest lest nå

Bjørn Einar Romøren har fått kreft – deler sterkt bilde etter de første behandlingene

Tirsdag formiddag kom den sørgelige nyheten. Den tidligere skihopperen Bjørn Einar Romøren er rammet av en sjelden type kreft.  Det er Se og Hør som...

Moren sendte sin 7 år gamle autistiske sønn alene på flyet. Så fikk hun en overraskende melding fra sønnens sidemann

Syv år gamle Landon Bjornson skulle fly alene for første gang for å besøke faren sin. Moren sendte med en lapp til sidemannen. Svaret...

Hun ble kalt verdens vakreste som tiåring. Se hvordan hun ser ut som 17-åring

17 år gamle Thylane Blondeau er ikke som andre 17 åringer. Hun er nemlig både modell og filmskuespillerinne, og hun er smellvakker. Den franske jenta...

Turister utfordrer skjebnen – henger med strak arm fra kanten av Preikestolen

Hvor ofte hører vi ikke om turister i Norge som kommer ut for ulykker, ofte fordi man ikke har tatt gode nok forholdsregler, eller...

Kvinnen blir snytt for en parkeringsplass – da tar hun den perfekte hevn!

Du kjenner vel igjen følelsen av å lete rundt etter en parkeringsplass. Ingenting i sikte. Men så plutselig; der ser du en ledig plass. I...

Populært på Sosialnytt nå

Historier fra livet