søndag, juli 5, 2020

Dansk forsking: Mennesker med DENNE typen utdannelse er oftest psykopater!

Mest lest nå

Slik blir du kvitt leverflekkene på hendene

De kommer som regel etter fylte 40 år, disse mørke flekkene som plutselig dukker opp på huden på hendene eller i ansiktet. De har...

I mange filmer og serier er det ofte ledere, forretningsmenn og bedriftsledere som blir fremstilt som gale, maniske eller psykopater/sosiopater.

En undersøkelse fra Aarhus Universitet viser at disse «filmskapte» fordommene kanskje ikke er så langt fra virkeligheten, skriver Independent.

Undersøkelsen ble gjennomført blant 400 studenter som studerte på Aarhus universitet. Studentene ved flest psykopatiske trekk studerte handel og økonomi.


Studiet er nylig publisert i Personality and Individual Difference, skriver dagens.dk. I undersøkelsen ble personlighetstesten «the dark triad» benyttet.

Triad betyr tre, og som navnet tilsier så står den mørke triade for de tre negative typene narsissister, manipulatorer samt psykopater.

Undersøkelsen ble kun tatt blant elever som studerte psykologi, handel og økonomi, jus og statskunnskap.

Mens handels- og økomomistudentene viste seg å være de som ifølge «the dark triad»-testen viste flest psykopatiske trekk, kom jusstudentene på tredjeplass.

Psykologistudentene scoret vesentlig lavere enn de tre andre i testen, det samme gjorde elever som studerte statskunnskap.

Som konklusjon peker forskerne på at personlighetstrekk spiller inn på hvilket studie og etterhvert hvilken jobb man velger.

Et annet utenlandsk studie  kom i fjor frem til at personer som studerer handel og økonomi er de minst behagelige personene å være rundt!

Del gjerne videre!

130,105FansLik
1,408FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter