in ,

Dansk hund rømte nyttårsaften – kom til rette på Geilo 15 dager etter

Skjermdump fra video på Hallingdølen

Familien Rosendal fra Danmark opplevde marerittet: Hunden Apo stakk av da de var på ferie.

Dyr som rømmer nyttårsaften er alltid skummelt – både for dyr og eier. Hunden Apo var på Norgesferie med sin danske familie da han forsvant nyttårsaften. Femten dager etter er familien tilbake i Hallingdalen for å forenes med sin firbeinte venn.

Da Apos familie måtte vende hjem igjen til Danmark koordinerte Kristian Brusletto Kjærholt fra Geilo søket etter Apo på vegne av familien. Det var Hallingdølen som først omtalte saken.


Apo har figurert på Facebook-siden «Rømlingen», og mange har vært på leiting etter den ti år gamle langhåra bearded collien. Men det var lite spor etter han.

Apo er dessverre enda savnet… Noen som vet om noen som har viltkameraer de kan sjekke, eller om sporhundene kan få låne og henge opp fler?Fint og om alle deler denne bildet, og sjekker det som står <3

Posted by Kristian Brusletto Kjærholt on Saturday, January 8, 2022

– Jeg sa til familien at dersom vi ikke får noen observasjoner i kveld tror jeg desverre vi må vurdere å trappe ned, sier aksjonsleder Kristian Brusletto Kjærholt til Hallingdølen.

Han hadde ikke mer enn nådd å si ordene før Tore Fauske Haugen sender han en sms med beskjeden «Her er han». Han hadde som han ofte gjør vært ute og gått på tur sammen med Ousama Khushfi som plutselig fikk øye på noe borte i skogen. Khushfi kjente igjen Apo fra Facebook med en gang.

Umiddelbart etter at sms’en tikket inn dro Kjærhold og de andre hundeførerne til stedet. Apo er der fortsatt. Etter å ha spist noen kjeks hundeførerne kaster til han, bestemmer Apo seg for å komme bort til dem.

Se familen til Apo møte han igjen <3 Matilde Rosendal <3De får og møte Tore Fauske Haugen og Ousama, som faktisk fant han.Og takk til Berit Fagerheim og RØMLINGEN for all bistand, oppdateringer og delinger! Det kommer mye mer info og forklaringer osv om et par dager <3TUSEN TAKK ALLE SAMMEN!Hanna Kristine Mylius, Bente Karin Samuelsen, Trine Lise Johnsen og ALLE ANDRE <3

Posted by Kristian Brusletto Kjærholt on Sunday, January 16, 2022

Apo ser ut til å være i fin form. Han har såre poter etter å ha gått i skaresnø i 15 dager. Familien hans satte seg i bilen og kjørte sporenstreks til Geilolia hyttetun da beskjeden om at Apo var funnet tikket inn på telefonen til familien i Danmark.

Her kan du se Hallingdølens film av gjensynsgleden da familien kom til Geilo for å hente Apo.

Lik oss på Facebook
Følg oss på Instagram

breivik

Breivik med nazihilsen i retten – ber om prøveløslatelse

Breiviks far

Breiviks far reagerer kraftig på rettssaken: – Jeg vil ikke at han skal slippe ut