Hjem Nyheter Dansk kommune med følgende krav til muslimske kvinner: Skal vi gi deg sosialhjelp, skal vi se ansiktet ditt

Dansk kommune med følgende krav til muslimske kvinner: Skal vi gi deg sosialhjelp, skal vi se ansiktet ditt

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Debatten om bruk av niqab har rast de siste ukene. Den store diskusjonen startet ved at Erna Solberg uttalte at hun ikke ville ansatt en person som brukte niqab på jobb. En dansk kommune har nå blåst liv i debatten igjen, etter at de krever at kvinner som bruker niqab må vise ansiktet sitt for å motta sosiale ytelser.

For ordens skyld; Niqab er et hodeplagg som dekker ansiktet helt. Plagget bæres av noen muslimske kvinner som en del av en heldekkende hijab.

Den danske avisen Berlingske skriver nå at København kommune ikke vil betale ut sosiale ytelser til kvinner som nekter å vise ansiktet sitt.

Kommunen slår også fast at en hver person som mottar kontantstøtte ikke kan si nei til aktivisering, jobbtrening eller arbeid på bakgrunn av at arbeidet innebærer håndtering av svinekjøtt, alkohol eller fordi arbeidet innebærer særlige krav til hvordan man går kledd.

København kommune har fremmet et forslag til integreringsutvalget i Danmark hvor de foreslår at man blir trukket eller mister all økonomisk sosialhjelp dersom man takker nei til arbeid på grunn av religiøse årsaker. De mener også at man ikke skal motta ytelser dersom man nekter å vise ansiktet sitt for å identifisere seg.

Københavns integeringsminister, Anna Mee Allerslev, uttaler til Berlingske:

«Politiske eller religiøse årsaker kan ikke være en grunn for å takk nei til en jobb, samtidig som man krever sosialhjelp.»

Hva mener du? Er danskene helt på tur her, eller burde Norge også satt slike krav? 

Lik Nyheter på Facebook for flere oppsiktsvekkende nyheter!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com