torsdag, mai 28, 2020

Dansk lege med sterk oppfordring: – Denne medisinen virker mot korona

Mest lest nå

Den danske legen Stig Ekkert kritiserer de danske myndighetene for ikke å ta i bruk malariamedisinen klorokin mot korona. Ifølge legen, er medisinen utrolig virkningsfull mot viruset.

I Frankrike, har de utført tester med klorokin mot korona. Og ifølge den danske legen, vil behandling med malariamedisinen gi 800 prosent bedre resultater enn hvis korona ikke blir behandlet i det hele tatt.

Stig Ekkert har nå lagt ut et innlegg på Facebook der han kritiserer myndighetene for ikke å bruke medisinen på koronasmittede.


Har ikke tid til å vente

Behandling med klorokin er allerede godkjent i flere andre land. Men i Danmark holder legemiddelverket igjen. De vil gjerne se flere resultater fra tester før de godkjenner medisinen for bruk mot korona.

Danmark har nå satt i gang egne tester med medisinen. Det er Stig Ekkert som leder den danske studien. Men han mener myndighetene ikke har tid til å vente på resultatene. Han mener man må se på resultater fra studier utført i andre land.

Et vidundermiddel

Den franske undersøkelsen, er utført i Marseilles. De franske legene har brukt klorokin sammen med antibiotika mot koronaviruset. Og resultatene skal være meget gode.

Klorokin har lenge vært sett på som et vidundermiddel mot korona. Men de siste ukene, har legene begynt å se på andre behandlingsalternativer. Likevel fortsetter flere studier med klorokin blandet med andre medikamenter, blant annet antibiotika.

Følger interessert med

Mange land følger interessert med på studiene. Blant annet Nederland, Spania, USA og Italia. Disse landene har store utfordringer med kapasiteten i helsevesenet nå når så mange har blitt smittet av korona.

Den nye behandlingen med klorokin, skal ifølge den danske legen kunne redusere tiden en pasient har behov for intensiv behandling betraktelig. Dette kan gjøre at land med stort press på helsevesenet kan klare å gi hjelp til flere pasienter.

I et innlegg på Facebook skriver han:

«Tenk om det virker? Det er simpelthen for dumt at de stort anlagte forsøg i hele Verden under navnet Discovery som også udføres i Danmark ikke indeholder den mest effektive kombination set til dato: klorokin + Zitromax. Samt at klorokin kombinationen bruges alt for sent på for syge mennesker. Onde tunger vil sige at stærke kræfter vil klorokin det ondt…men det tror jeg ikke på. Jeg vil være positiv og mene at inkompetence er mere sandsynlig.»

129,743FansLik
1,354FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter