lørdag, februar 22, 2020
Nyttig Dansk skoleklasse gjør eksperiment om håndvask - bildene taler...

Dansk skoleklasse gjør eksperiment om håndvask – bildene taler for seg selv

-

En dansk skoleklasse gjorde nylig et eksperiment for å teste viktigheten av å vaske hendene. Det ble et eksperiment som ga elevene et svært tydelig bilde på hvorfor man vasker hender og hvordan man skal vaske dem.

De fleste av oss er opplært til å vaske hendene, spesielt etter toalettbesøk og før man skal spise. For å gi elevene i 0. klasse (i Danmark heter det første skoleåret klasse 0) ved Sulsted skole i Danmark et tydelig bilde på hvorfor det er viktig å vaske hendene fant lærerne på et eksperiment. De kjøpte en pakke toast og testet deretter håndhygienen til elevene ved at elevene berørte de forskjellige brødskivene.

Slik utførte de eksperimentet

Brødskiver ble lagt på forskjellige fat. Deretter skulle elevene berøre hver brødskive, og de noterte ned hvilken type berøring skivene fikk. En toastskive ble rørt av elvene når de hadde vasket hendene, men elevene hadde ikke fått opplæring i hvordan de skulle vaske hendene best mulig.

Elevene lærte så hvordan de skulle vaske seg på best mulig måte ved å se på en video. De vasket seg etter dette og berørte en annen brødskive.

De brukte også andre metoder når de testet. Blant annet med toast som hadde ligget på bordet, toast som hadde ligget på gulvet, toast hvor man hadde rørt en iPad først og så videre. Etter at skivene hadde blitt berørt, ble de lagt i forskjellige plastposer. Der ble de liggende i 14 dager.

Her kan du se bilder av resultatene:

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

 

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

LES OGSÅTvillingmorens eksperiment rører foreldre over hele verden – derfor bør du legge ned mobilen

Bildene taler for seg selv. Brødskiven hvor alle hadde fått opplæring i hvordan man vasker hendene og brødskiven som ingen hadde rørt, er helt fine.

I innlegget fra Sulsted skole skriver de at barna nå har lært viktigheten ved å vaske hendene og hvordan man vasker dem korrekt. 

Neste artikkelNeste
Scroll ned

Fireåringer savnet fra barnehage – politiet ber om din hjelp

Fire barn er savnet fra en barnehage på Fagerstrand i Nesodden kommune. Nå ber politiet om hjelp.  Alle barne er fem år gamle og skal...

Den hjerteskjærende videoen av 9-åringen går verden rundt – dette er konsekvensene av mobbing

En fortvilet småbarnsmor delte denne uken en video av sin ni år gamle sønn. Quaden (9) opplever daglig mobbing og ønsker ikke lenger å...

Derfor må du ikke bygge egne varder på fjellet – forsker sjokkert over den norske fjellheimen

Er du en av dem som bygger varder når du går på fjelltur? Du er i så fall ikke alene, og dette må det...