Hjem Nyttig Dansk skoleklasse gjør eksperiment om håndvask – bildene taler for seg selv

Dansk skoleklasse gjør eksperiment om håndvask – bildene taler for seg selv

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

En dansk skoleklasse gjorde nylig et eksperiment for å teste viktigheten av å vaske hendene. Det ble et eksperiment som ga elevene et svært tydelig bilde på hvorfor man vasker hender og hvordan man skal vaske dem.

De fleste av oss er opplært til å vaske hendene, spesielt etter toalettbesøk og før man skal spise. For å gi elevene i 0. klasse (i Danmark heter det første skoleåret klasse 0) ved Sulsted skole i Danmark et tydelig bilde på hvorfor det er viktig å vaske hendene fant lærerne på et eksperiment. De kjøpte en pakke toast og testet deretter håndhygienen til elevene ved at elevene berørte de forskjellige brødskivene.

Slik utførte de eksperimentet

Brødskiver ble lagt på forskjellige fat. Deretter skulle elevene berøre hver brødskive, og de noterte ned hvilken type berøring skivene fikk. En toastskive ble rørt av elvene når de hadde vasket hendene, men elevene hadde ikke fått opplæring i hvordan de skulle vaske hendene best mulig.

Elevene lærte så hvordan de skulle vaske seg på best mulig måte ved å se på en video. De vasket seg etter dette og berørte en annen brødskive.

De brukte også andre metoder når de testet. Blant annet med toast som hadde ligget på bordet, toast som hadde ligget på gulvet, toast hvor man hadde rørt en iPad først og så videre. Etter at skivene hadde blitt berørt, ble de lagt i forskjellige plastposer. Der ble de liggende i 14 dager.

Her kan du se bilder av resultatene:

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

 

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

Foto: Sulsted skole.

LES OGSÅTvillingmorens eksperiment rører foreldre over hele verden – derfor bør du legge ned mobilen

Bildene taler for seg selv. Brødskiven hvor alle hadde fått opplæring i hvordan man vasker hendene og brødskiven som ingen hadde rørt, er helt fine.

I innlegget fra Sulsted skole skriver de at barna nå har lært viktigheten ved å vaske hendene og hvordan man vasker dem korrekt. 

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com