Hjem Meninger Dansk skuespiller har slitt med jojoslanking hele livet: – Vi får mer ros for vekttap enn en doktorgrad

Dansk skuespiller har slitt med jojoslanking hele livet: – Vi får mer ros for vekttap enn en doktorgrad

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Hella Joof er en dansk skuespiller og forfatter. Nylig var hun i et selskap, der en av de kvinnelige gjestene hadde gått ned sju kilo. Det fikk de andre kvinnene til å stimle rundt henne, og rose henne opp i skyene.

«Jeg var nylig i et selskap der en av jentene hadde gått ned sju kilo. Og så stod vi jentene rundt henne og sa: «Pokker, så bra du ser ut.» Senere spurte mannen min: «Hvorfor var dere så veldig opptatt av å hylle henne?» Da sa jeg: «Fordi hun virkelig hadde blitt ny, og hun så virkelig godt ut.» «Dere snakket så mye om det der, at hun hadde gått ned sju kilo. Det var helt rart», sa han så. «Ja, sa jeg, det var kanskje litt overdrevet», sier Hella Joof til det danske magasinet ALT for damene.

Sliter selv med jojoslanking

Hella Joof vet godt hva hun snakker om. Hun har nemlig selv slitt med jojoslanking store deler av livet.

«Jeg har kjempet mot det i hele mitt liv. Jeg driver med den mest sinsyke jojoslankingen og jeg vet godt hva det vil si å være i en periode der man bare tenker at man har tapt kampen mot fettet og at det ikke er noe å gjøre med det. Jeg må bare ta på noen fine klær og en pen neglelakk og håpe at det er det folk legger merke til», sier Hella.

– Du blir ikke et bedre menneske

Hella syns vi kvinner kan bli flinkere til å la være å bruke vekt som en parameter på vellykkethet og skjønnhet.

«Sånn det er nå, får vi mer ros for vekttap enn vi får for en doktorgrad», sier hun, og legger til at man ikke blir en annen person selv om man går ned i vekt.

«Du er det samme vidunderlige mennesket som du alltid har vært. Du passer størrelse 38, men det gjør deg verken til en bedre kjæreste, mor, venninne eller kollega. Du får bare på deg en mindre kjole», sier hun.

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Godt man ikke har tømmermænd❤️#morgenhår #armpitvagina

Et innlegg delt av Hella Bella Joof (@hellajoof)

Hva mener du? Er du enig i at det i dag er alt for mye fokus på vekt, slanking og utseende? Bruk kommentarfeltet vårt på Facebook og kjør debatt! 

LES OGSÅRobbie skrev en kjærlighetserklæring til kona som har noen kilo for mye – Nå hylles hans ord av tusenvis!

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com