Hjem Nyheter Danske prins Henrik (10) ble hastet til sykehuset med pusteproblemer. Ble koronatestet

Danske prins Henrik (10) ble hastet til sykehuset med pusteproblemer. Ble koronatestet

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Prins Joachim, prinsesse Marie og deres to barn, prins Henrik og prinsesse Athena, kom fra Frankrike hjem til Danmark mandag denne uken. Da ble prins Henrik kjørt rett til sykehuset med pusteproblemer.

Prins Henrik har astmatisk bronkitt, og ble dermed kjørt rett til danske Rigshospitalet for undersøkelse. Det skriver det danske kongehuset i en pressemelding.

«Deres kongelige høyheter prins Joachim og prinsesse Marie samt deres barn, prins Henrik og prinsesse Athena kom til Danmark i går, hvor prins Henrik ble undersøkt på Rigshospitalet for pusteproblemer assosiert med astmatisk bronkitt», står det i meldingen fra Slottet.

Trodde det var korona

«Av hensyn til prins Henriks tilstand fant foreldrene det mest betryggende å søke behandling på Rigshospitalet, hvor man har fulgt prinsen gjennom flere år», står det videre i pressemeldingen.

Prinsen ble også testet for koronaviruset. Denne testen var negativ. Nå oppholder hele familien seg på Amalienborg.

prins henrik

Prins Henrik fotografert i anledning sin 10-årsdag. Foto: H.K.H. Prinsesse Marie

Prins Joachim, prinsesse Marie og barna bor til vanlig i Frankrike, hvor prins Joachim holder på med en militærutdannelse. Nyheten om flyttingen, ble kjent i begynnelsen av 2019.

Jobber i forsvaret

Prinsen og familien flyttet til Paris i fjor sommer. Fra september i fjor og frem til sommeren 2020, skal prinsen følge Frankrikes høyst rangerte millitære lederutdannelse på École Militaire i Paris. Prins Joachim har jobbet i det danske forsvaret siden 2015. Ifølge det danske kongehuset, vil utdannelsen han nå tar supplere hans nåværende arbeid.

Utdannelsen finner sted seks dager i uken og består av to deler. Utdannelsen foregår ved Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) og Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN).

Selv om prins Joachim og prinsesse Marie flytter til Frankrike, kommer det ikke til å medføre endringer i deres beskytter-roller eller for deres samarbeidspartnere.

LES OGSÅFor pollenallergikere: slik vet du om det er korona eller bare vanlig allergi

Del
X
LinkedIn
Pin
Reddit

Solsialnytt har siden 2014 gitt deg de mest engasjerende historiene i Norge. Hovedfokuset vårt er å gi deg positive historier. 

@Erte Media AS

Redaksjon

Ansvarlig redaktør:

Eivind Skår Ertesvåg

 

Kontakt Sosialnytt:

kontakt@sosialnytt.com