onsdag, juli 15, 2020

Danskebåten legger ned for godt

Mest lest nå

Stena Line har besluttet å legge ned linja mellom Oslo og Fredrikshavn for godt. Fergen har seilt denne linja i over 40 år. Men nå er det altså slutt.

I Norge seiler Stena Line fergen «Stena Saga» som går mellom Frederikshavn og Oslo. Denne er også kjent som «Danskebåten». Årsaken til at Stena Line har valgt å legge ned linjea er i første omgang koronaviruset. Men de skriver i en pressemelding at de ikke kommer til å åpne linjen igjen etter virusfaren er over.

«Vi har kommet fram til at vi mister hele høysesongen, og har helt enkelt ikke råd til å vente og håpe på neste sommer», skriver pressesjef i Stena Line, Niclas Mårtensson.


Oppsigelser og permitteringer

Rundt 30 ansatte på Stena Lines kontor i Oslo blir nå oppsagt, og 250 svenske medarbeidere som jobber om bord på fergene mellom Oslo og Fredrikshavn, mister også jobben.

LES OGSÅ: Regjeringen åpner for akutt sosialhjelp for frilansere og næringsdrivende

I tillegg har Stena Line nylig permittert 950 ansatte på grunn av fallende etterspørsel som følge av koronaviruset.

En tøff tid

«Det er en tøff tid for Stena Line og det tvinger oss til å ta tøffe beslutninger», skriver pressesjefen.

«Vårt store fokus nå er å holde godstrafikken i gang og sikre de viktige fraktrutene til og fra Sverige, men også andre ruter i Europa», skriver han videre.

Stor nedgang i bookinger

Til NRK, sier Carl Mårtensson at de har hatt en stor nedgang i antall bookinger siden det ble innført restriksjoner for de reisende mellom de skandinaviske landene.

– Danskebåten er avhengige av passasjervirksomheten og da må vi prioritere innen vårt nettverk av totalt 20 ruter i Europa, og da har vi prioritert de rutene som driver med frakt, sier han.

Stena Line er et av verdens største fergeselskaper med en flåte på 38 skip og Europas mest omfattende rutenettverk bestående av 22 fergelinjer i Skandinavia, Storbritannia og Baltikum.

LES OGSÅ: Koronasmittede Arild har en bønn til meg og deg: ikke bagatelliser symptomene!

130,163FansLik
1,479FølgereFølg

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter