onsdag, september 30, 2020

Danskene vil gjennomføre festival som normalt har 500.000 besøkende

Mest lest nå

Aarhus Festuge er en av de største kulturfestivalene i Nord-Europa. Til tross for at antallet koronasmittede i byen har steget den senere tiden, stoppes ikke festivalen som normalt har opp mot en halv millioner besøkende.

Antall smittetilfeller i Aarhus har økt den senere tiden. Ordfører Jacob Bundsgaard, som også er styreleder i Aarhus Festuge, sier at kommunen følger situasjonen nøye. Men han er også positiv til å holde den tradisjonsrike festuka, som begynner 28. august.

View this post on Instagram

… Når det går op for dig, at der er længe til den næste Festuge 🤟🏽⁠ -⁠ 📸 Martin Dam Kristensen


A post shared by Aarhus Festuge (@aarhusfestuge) on

Med sine 500.000 besøkende er Aarhus Festuge en av de største kulturfestivalene i Nord-Europa.

– Aarhus Festuge er tilpasset omstendighetene og kan tilpasses på kort varsel. Borgernes sikkerhet er alltid førsteprioritet. Derfor blir det gjort en løpende sikkerhetsvurdering, og hendelser blir bare gjennomført hvis det er medisinsk forsvarlig, sier Bundsgaard til dansk TV2.

Blant bystyrepolitikerne er det bred enighet om at festivalen må gå sin gang.

– Vi vet at mange sliter med ensomhet og at problemet har vokst kraftig under koronakrisen. Vi tror en festuke kan bidra til å minske ensomheten og få folk løftet ut av den, sier Peter Sporleder i Det Konservative Folkeparti.

Sporleder tror folk vil klare å finne måter å passe på seg selv og hverandre.

Alle er ikke like begeistret for at Aarhus-politikerne ønsker å la den tradisjonsrike festivalen gå sin gang.

– Det er en dårlig idé. Smitten øker i Aarhus, og det er ingen kontroll over koronaviruset, sier professor i klinisk mikrobiologi ved Universitetet i Sør-Danmark, Hans Jørn Kolmos. Han mener det er uforsvarlig å la Aarhus Festuge gå av stabelen.

– Om du tenker på festivaluka som mye øl, så kan du selvsagt være bekymret. Men vi har tonet ned dette og i stedet gjort mer ut av det kulturelle og debattskapende. Det blir veldig annerledes i år, sier direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner. Hun forklarer at en stor del av festivalens arrangementer vil finne sted utendørs. Der arrangementene holdes innendørs er det satt et tak på antall billetter for at gjestene skal kunne holde avstand fra hverandre.

Få med deg alle sakene våre! Klikk liker for å følge oss på Facebook

NESTE ARTIKKEL
SCROLL NED

Siste nyheter